MENU
 

Het is niet altijd feest bij de E1

30 maart 2015

De E1 van Hertha gaat goed, voorspoedig en vooral lekker. Mochten de mannen niet toe komen aan hun inmiddels tot kunst verheven positiespel, wordt er uit een ander vaatje getapt en dan gaat de beuk erin. Daar hebben de mannen toch redelijk wat (vrouwelijke) fans aan overgehouden. Want wie omarmt nou niet 10 van die talentvolle, enthousiaste, hardwerkende en leergierige mannen?

Ja, populair zijn ze echt wel, want van alle kanten worden de mannen gecharterd voor allerhande acties. Zo schitteren Michel Passet en Cayden Hoekman in de promotiefilmpjes voor het Schoolvoetbal, zijn Daan Plevier en Andy Theijsmeijer vaste gasten in HerthaTV waar ze hun licht laten schijnen op de verbouwing van de kantine, ook daar hebben ze verstand van.

En dat is natuurlijk fantastisch.. Zeker als je al die handtekeningen op het schoolplein erbij rekent, maar jaaaa. Een ommekeer ligt altijd op de loer. Maar niet in de beginfase van 'Olympia-thuis', want er was geen vuiltje aan de lucht. Al vrij snel zette Mees van Zijtveld met een schitterende pass Cayden (die van die Schoolvoetbal-reclame) alleen voor de keeper en was het 1-0. Hertha kwam goed in zijn spel, voornamelijk door de erg sterke wedstrijd van aanvoerder en spits Niels Schoonderbeek. Na een lelijke kluts-1-1 was het opnieuw Mees die z'n linkervoet liet spreken. Met zo'n mooie stuit vlak voor de keeper, da's hip tegenwoordig, ging die bal heerlijk de rechter benedenhoek in. Gevolgd door misschien wel de aanval van het jaar. Keeper Andy rolde de bal naar Mees, die een schitterende steekbal verstuurde naar de opgelopen back Tijn Eekhoudt. Die slingerde een heerlijke voorzet voor die technische uitstekend werd gekopt door de allerkleinste van het veld: Alfie Irving. Jammer genoeg belandde de bal nét naast de goal. Daarna was het eigenlijk uit met de pret. Olympia kreeg heel veel tijd en ruimte en kon naar hartenlust combineren, schieten en dribbelen, met een 2-3-achterstand tot gevolg. Daar konden de prima verdedigers Mats Klinkhamer en Sander de Vries ook niks tegen beginnen.

Vol goede moed gingen de mannen na rust weer aan de gang, maar in de eerste minuut was het al 2-4. Gelukkig was daar snel de aansluitingstreffer. Vanzelfsprekend was Niels de motor in deze aanval die Cayden wegstuurde. Op aangeven van de kleine aanvaller was het Michel (ook van die Schoolvoetbal-reclame) voor 3-4. Meer dan dat ging het niet worden, want Olympia plakte er nog twee aan vast en Hertha leed zijn tweede nederlaag in de competitie: 3-6.

Naja, dat kan gebeuren. Na al die sterke wedstrijden van de mannen, even een dipje. En dan is er volgende week een Paastoernooi in De Kwakel en dat is 'een dag op zich', 'de bal is rond' etc. Om met twee mooi clichés af te sluiten.

Naar het overzicht