Hertha ME1 wint topper tegen SC Buitenveldert ME2‏

29 maart 2015

Vandaag een middag wedstrijd, we speelden om 15:30uur tegen de nummer 2 van de competitie, SC Buitenveldert uit Amsterdam. Afwezig waren Noa, Yasemin en Daniek, dus hielden we 8 meiden over vandaag. De wedstrijd aan Hertha kant begon moeizaam, duels werden verloren en de meiden van Buitenveldert waren scherper en feller in het begin van de wedstrijd. De wedstrijd ging over en weer maar dat kon niet anders op zo,n kleine kunstgrasveldje waar de meiden vandaag op moesten spelen. Na een kwartier kwam Buitenveldert op een 1-0 voorsprong. Daarna leek het wel of de Herthanen wakker waren geworden. Nu waren wij feller en eindelijk wonnen we de duels. Nu kregen we wel kansen maar ook Buitenveldert had een prima keeper op doel staan. Na een afgeslagen corner was het toch Mo met een mooi afstandschot die de 1-1 op het scorebord zette. De ruststand was 1-1 in deze topper in de hoofdklasse.

De tweede helft begon uitstekend, de Hertha meiden vonden elkaar makkelijk en voetbalde prima, lieten de bal het werk doen en Buitenveldert kwam er niet meer uit, Mo met weer een mooi afstandschot 1-2 voor Hertha. 5 minuten later een mooie aanval tussen Britt, Sienna en Femke die afrond 1-3. De koek was nog niet op, mooie aanvallen waren er te zien, actie Sienna op Femke 1-4. Uittrap keeper Mandy op Femke 1-5, ongelofelijk wat een mooie tweede helft. Achterin met Mo, Britt, Ismene en keeper Mandy stond als een huis en gaven werkelijk niks meer weg, Daisy, Femke, Sienna, Sterre gaven voorin veel druk zodat de tegenstander en helemaal niet meer uit kwam, klasse meiden. Buitenveldert scoorde ook nog de 2-5 en ging er bijna in geloven. Daarna weer een mooie pass van keeper Mandy op Femke en die bleef koel 2-6. De Hertha ME1 meiden zijn op weg naar een historisch kampioensschap in de hoofdklasse. Nog 4 wedstrijden te gaan en een voorsprong van 4 punten op de nummer 2. Het is nog niet gebeurd maar het kampioensschap is wel erg dichtbij. Complimenten aan de trainers Menno, Quinty en Leo en uiteraard aan de coaches Edwin en Rene. De meiden gaan wekelijks beter spelen en gaan met plezier naar trainingen en wedstrijden, en plezier is het belangrijkste in het voetballen.