Hertha F3 wint spetterende bekerkraker!

28 maart 2015

Op woensdag 25 maart stond de 4e bekerronde voor de jonge Hertha F3 ploeg op het programma. Ze speelden uit tegen de Vecht F3 uit Loenen.

Vol goede moed trok de karavaan van ouders, leiders en spelers rond half vijf naar Loenen. Trainer / coach Toine had dit keer keeper Rens als extra kracht meegenomen.

Na het omkleden en de teambespreking, incl. tekenen van het spekje, begaven de jonge mannen zich naar veld 2. Om exact 17.30u floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd.

Hertha trachtte in de beginfase de bal over de zijkanten te spelen. De tegenstander begon fel op de bal en veroverde deze daardoor vaak. Tot kansen aan beide kanten leidde dit echter niet.

Halverwege de eerste helft kon keeper Rens tot 2 keer toe zijn klasse tonen bij uitbraken van de Vecht, na slordigheden aan de Hertha zijde. Verder dan wat afstandschoten kwam Hertha niet. De rust werd bereikt met de bekende brilstand 0-0.

De 2e helft begon De Vecht meteen sterk en kreeg een aantal kansen op rij. Spektakel voor het doel van Rens, die met hulp van verdedigers zijn doel schoon hield.

Hertha bleef doorgaan in opbouwen van achteruit en proberen daaruit kansen te creëren, via Kick(redding keeper), Mats( net naast en lat) en Mike( teentje te kort).

Weer was daar een kans voor De Vecht en weer kon Rens redding brengen.

Het spel golfde als een heuse FA Cup wedstrijd heen en weer en met het naderen van de eindfase ging ook het enthousiasme bij de vele toeschouwers omhoog.

De scheidsrechter wilde een beslissing in deze wedstrijd en liet de 2e helft wat langer duren, in deze extra tijd had Hertha de overhand, maar vergat de trekker over te halen.

De spanning ging naar een climax bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter 0-0 en dus moesten penalty’s de beslissing brengen.

Coach Toine wees Kièro, Bram, Mike, Julian en Mats aan voor deze belangrijke en moeilijke taak.

Ouders, toeschouwers en spelers verzamelden zich rondom het doel.

De Vecht: raak, 1-2 voor Hertha

Wat een spanning voor de laatste penalty, gaat Julian het beslissen?

Nee helaas Mis, 1-2 voor Hertha

Laatste penalty voor de Vecht, het publiek houdt de adem in, aanloop, schot en..

REDDING Rens!

Hertha wint na penalty’s

De vreugde was groot, de jonge helden bereikten de volgende ronde van het KNVB beker toernooi.

Een meeslepend, boeiend voetbalgevecht en zoals een echte beker wedstrijd betaamt, niet altijd goed, maar oh oh wat was het spannend.

Nu maar afwachten welke volgende tegenstander uit de koker bij de KNVB rolt.

Volgende week woensdag de volgende ronde…