Hertha F3 neemt revanche tegen Laren

25 maart 2015

Zaterdag 21 maart.

In de voorbereiding hadden de jongens het met de coach over wat er was geleerd van vorige wedstrijden.

Rond 9.00 uur nam de F4 van Laren de aftrap, de wedstrijd was begonnen.

Na het eerste balbezit voor Laren nam Hertha al snel het initiatief. De Vinkeveners wisten wat hen te doen stond, na het verlies van deze sterke ploeg 2 weken eerder. Er werd direct hard gewerkt en goed op de bal gespeeld. Via de zijkanten zochten de jongens elkaar op. Het besproken “spekje” kwam op zijn plek. Hertha leek de grotere tegenstanders te overdonderen met hun goede overspel en actieve houding. Kièro wist na het uittrappen van de keeper een goal te scoren, 1-0. Dit gaf het team nog meer boost. Hertha bleef alert en liet de Larense jongens hard werken. Zij wisten zo nu en dan de goal te bereiken, maar keeper Mats was in topvorm en liet zich niet intimideren. Hij stond zijn mannetje in de goal. Halverwege de eerste helft wederom een mooie aanval van Hertha over de rechterkant. Julian kreeg de bal en zette met een mooie voorzet Jack vrij voor de keeper. Jack kon kon hem rustig afmaken, 2-0. De tegenstander gaf zich niet verloren, ook zij bleven ervoor gaan. Dit resulteerde in een 2-1 na een mooie aanval en dat maakte de wedstrijd nog spannender.

Het was aan de keeper van Laren te danken dat een aantal goede kansen van Hertha geen doelpunten werden.

Rust.

De tweede helft had Hertha de wind en regen tegen, dus werden de jongens in de rust nog moed ingesproken door de leiders

Maar ook de tweede helft bleef Hertha de overhand houden. Er waren mooie voorzetten van o.a. Kick en Mike, maar helaas wist de tegenstander te voorkomen dat er gescoord kon worden. Uiteindelijk naderde Laren wat vaker het goal van de Vinkeveners. Maar keeper Mats hielp meerder pogingen van de tegenstander fantastisch om zeep. De jonge Hertha ploeg bleef knokken voor het goede resultaat.

Bij het klinken van het fluitsignaal sprongen de jongens elkaar om de nek en werd de high 5-es uitgedeeld. Een prachtige overwinning door hard werken met elkaar en “het spekje”!

Hertha F3 bewijst hiermee dat het halverwege de competitie in de juiste klasse (4e klasse) is ingedeeld. 2 Overwinningen en 2 nederlagen zijn keurig en smaken naar nog meer de komende 4 wedstrijden.