MENU
 

Hertha E1 is door hard werken opnieuw CSW E1 de baas‏

23 maart 2015

Na de enigszins regelmatig te noemen overwinning tegen FC Breukelen E2 andere week, ging het eigenlijk al niet eens over de wedstrijd tegen CSW.. Niet omdat Herthanen CSW'ers niet serieus nemen, maar er zou die maandag daarna begonnen aan een nieuw hoofdstuk van de verbouwing. En dat is dan toch wel even een dingetje. De club gaat goed, dat is duidelijk.

En de E1 dan? Dat gaat ook meer dan prima. Maar ze moesten wel weer messcherp zijn om tegen het beste jongens E-team van CSW te spelen (volgens de auteur wordt er bij de jongens namelijk niet doorgeschoven), want die hadden nog een appeltje te schillen met Hertha. Na de 1-4 voorsprong van de Wilnissers, gingen ze er in Vinkeveen alsnog 5-4 af. Dezelfde strijd op 21 maart van beide kanten, alleen werd er minder gescoord dan de heenwedstrijd. Minder? Nou, heel veel minder. 0-0 bij rust, maar dat was eigenlijk te danken aan twee fenomenale keepers. Andy Theijsmeijer aan Herthaanse kant, een reus van een gozer aan Wilnisse kant, die beiden hun doel goed leeg hielden. Want kansen waren er heus wel: Michel Passet, Mees van Zijtveld en aanvoerder Cayden Hoekman waren allen dichtbij.

Jammer genoeg werd de wedstrijd ontsierd door vele blessures/uitvallers. Bij CSW een op het eerste gezicht ernstig-lijkende knieblessure; bij Hertha begon Sander de Vries al met een enkelblessure aan de wedstrijd en werd na de rust uit voorzorg aan de kant gehouden. Tijn Eekhoudt was duidelijk nog niet hersteld van ziekte (ging wel stug door) en viel later zelfs beroepsbikkel Mats Klinkhamer uit. En dus was het aan Daan Plevier, Alfie Irving en de rest om de kastanjes uit het vuur te halen. Er kan om de hete brij heen gedraaid worden, maar de wedstrijd was kwalitatief niet best. Om eerlijk te zijn: normaliter verliest Hertha het wanneer voetballend niet gewonnen kan worden. Gelukkig was daar topscorer Niels Schoonderbeek die na een schitterende steekbal van Cayden de bal achter de zeer indrukwekkende CSW-keeper wist te krijgen. Zo werd het tegendeel bewezen en kon Hertha toch met drie punten terug naar Herthanello. Erg knap mannen en heel hard geknokt om deze punten over de streep te trekken!

Naar het overzicht