SV Hertha ME1 verslaat Pancratius ME1

22 maart 2015

Het leek wel herfst op deze zaterdagmorgen op Sportpark de Molmhoek in Vinkeveen, regen en harde wind maakte het voetballen best lastig voor de meiden.

Sterre was afwezig vanwege kampioensschap van Amsterdam met schaatsen en won goude plak J, gefeliciteerd. Daniek was vandaag helaas geblesseerd.

De wedstrijd was wederom op veld 5a en de meiden begonnen prima maar ook Pancratius beet goed van zich af, er was veel strijd en passie op deze morgen van beide teams. Er werd redelijk goed gevoetbald ondanks dat er veel wind stond, na 15 minuten was het Femke die op dat moment de verdiende 1-0 maakte voor Hertha. Hertha was sterker maar ook Pancratius kwam er af en toe gevaarlijk uit. In de 20ste minuut was het wederom Femke die de 2-0 maakte. Later een mooie aanval van Pancratius en de spits kon vrij inschieten 2-1, de spanning was weer helemaal terug in de wedstrijd. Kansen waren er over en weer en het was erg goed om te zien dat er bij beide teams erg veel strijd zat, dat het voetbal soms niet even goed kwam door de omstandigheden deze morgen. Vlak voor rust een mooie actie van Mandy, met een geplaatst schot in de hoek was het 3-1 bij rust.

De tweede helft was de wedstrijd in evewicht Hertha en Pancratius vochten als Leeuwinnen evoor de bal en kregen allebei kansen. In de 34ste minuut een mooie actie van Ismene 4-1. De wedstrijd leek gespeeld op deze morgen. Toen Ismene vlak voor tijd de 5-1 maakte was de westrijd gespeeld. Wat ook leuk was vandaag, de scheidsrechter Leo Clement kreeg een blauwe kaart J Deze kleur wordt niet gebruikt om spelers te straffen, maar juist om teams te complimenteren voor hun sportiviteit. "Na afloop van elke wedstrijd hebben verenigingen de kans om de tegenstander de blauwe kaart uit te reiken, waarmee ze het team belonen voor de sportieve wedstrijd” Deze kaart was dus voor de scheidsrechter vandaag. Meiden het was vandaag weer leuk om te zien dat er 2 ploegen met veel plezier voetbalde, woensdag spelen we de bekerwedstrijd tegen De Meern ME1 op Sportpark de Molmhoek om 17:00uur.