Hertha C1 - Olympia'25 C1‏

20 maart 2015

Zaterdag 14 maart stond de thuiswedstrijd Hertha C1 - Olympia'25 C1 op het programma. De aftrap was iets verlaat in verband met het uitgelopen wedstrijdschema. Niet echt lekker voor de voorbereiding, maar daar kan niemand wat aan doen. En nog meer slecht nieuws te verwerken: Andy Albers heeft maandag op de training zijn voet gebroken, sterkte met het herstel Andy. Gelukkig is de verstandhouding met de D1 goed en konden we 1 speler lenen en wel Jim Balte. Na wat puzzelen in de opstelling konden we gaan beginnen. We begonnen goed aan de wedstrijd; mooie en goede aanvallen maar voor het doel maakte we de verkeerde keuzes. Niet afgeven daar waar het moest en als we zelf konden schieten gaven we de bal wel af.

Nog in de eerste helft moest Paul Postma uitvallen met een blessure: de zoveelste tegenvaller die we moeste verwerken. Dennis van den Hoven viel in op het middenveld. Door een goede aanval kwam Levi van Zijtveld alleen voor de keeper, kon de kans niet afronden maar Sten de Lange was er als de kippen bij om de rebound binnen te schuiven. Toch bleef Hertha moeite houden met de inschuivende Hilversumse voorstopper. Er was namelijk niet echt duidelijk wie dat moest gaan opvangen. Des te lekkerder was het dat Joost van Raaij de 2-0 binnenschoot vlak voor rust.

Na wat omzettingen in de rust door trainer Dobias, kwamen er eigenlijk nauwelijks gevaarlijke aanvallen van Olympia. Joost en Dennis kregen nog wel twee opgelegde kansen op 3-0, welke uiteindelijk gemaakt werd door D1'er Jim. Dank Jan-Pieter voor het vlaggen!