Hertha's E3 hard onderuit tegen Victoria

15 maart 2015

Zaterdag 14 maart stond er een echte kraker op het programma in de 5de klasse. Koploper Hertha moest de strijd aan tegen de nr.2 Victoria dat één wedstrijd minder gespeeld had. Bij winst kon de E3 goede zaken doen. Helaas kon de E3 de lijn van de afgelopen weken niet doortrekken, zij werden door Victoria weer even met beide voetbalbenen op de grond gezet door een 6-0 verlies.

In de eerste helft konden de mannen van de E3 nog redelijk in het spoor van Victoria blijven. Tot aan de 15de minuut. Keeper Kevin Buitendam had al heel wat ballen uit zijn doel weten te ranselen maar in de 15de minuut was hij kansloos. Voor de zoveelste maal doken er twee tegenstanders op voor zijn doel, en dit keer moest hij het lijdzaam toezien hoe de twee heren dit keurig uit speelden, 1-0. Hertha kwam maar niet onder druk van Victoria vandaan, maar met veel kunst en vliegwerk werd de rust gehaald met een 1-0 achterstand. In de tweede helft moest en zou beter moeten. De E3 had de koude straffe wind in de rug, en dat zou toch allemaal een stuk makkelijker moeten ballen toch?

Makkelijk ging het zeker, de ballen die binnen 7 minuten achter Kevin verdwenen. Er was geen houden aan. In de 2de, 5de en 7de minuut moest onze Kevin drie keer de gang naar het net maken om de bal er uit te vissen. Hertha zakte door het Hilversumse ijs, zou je bijna zeggen. Fouten en verkeerde keuzes werden gemaakt vanmiddag. Na 13 minuten lag de 5-0 in het mandje, en wie nog even dacht dat er een stunt in zat vanmiddag kwam bedrogen uit. Er schijnt nog een 6de treffer gevallen te zijn, wij hebben hem echter niet gezien.

Volgende week wederom een uitwedstrijd, ditmaal als tegenstander de Vecht. Twee weken geleden werd er thuis 2-2 tegen gespeeld. Om bovenin mee te blijven doen, zou winst zeer welkom zijn.