Hertha E3 wint ook van 's Graveland 1-3

23 februari 2015

Zaterdag 21 februari speelde de E3 van Hertha een uitwedstrijd bij 's Graveland. Het was de enige wedstrijd in de competitie die doorging. Het was voor 's Graveland de eerste wedstrijd, voorgaande speelronde waren zij vrij. Voor de toppers van de E3 een mooie testcase om eens te kijken hoe de eerste tegenstander buitenshuis was. Er waren twee afwezigen deze wedstrijd, te weten keeper Kevin en speler Sem. Met 10 veldspelers is de E3 ruim bezet, maar zoals gezegd ontbrak keeper Kevin. Om dit op te vangen werd keeper Jonas uit de E4 geleend. Jonas toonde zich een prima vervanger, zelfs de tegenpartij was onder de indruk van zijn keepen.

Afgesproken was om er direct kort op te zitten bij de tegenstander, zodat zij niet in hun spel konden komen. Die boodschap werd goed opgepakt, want binnen 2 minuten was de eerste Hertha goal een feit. Het was Sander van Senten die zijn tweede doelpunt van de competitie wist te maken, 0-1. Na een minuut of vier wist 's Graveland een uitbraak te forceren en een goede aanval af te ronden en Jonas af te troeven, 1-1. Gelukkig lieten onze jonge Herthanen zien wat ze konden, en de ene na de aanval werd uitgevoerd op het 's Graveland doel. Na 10 minuten een prachtige aanval over rechts, Sander speelt zich goed vrij en levert een prima voorzet af. Deze belandde achterin waar Tygo iets moois in gedachten had. Hij neemt aan, legt hem nog even goed en haalt dan verwoestend uit, en helaas verdwijnt de bal via de lat over het doel. Als hij iets lager was geweest, had hij zeker gezeten. De mannen zijn deze wedstrijd wederom goed bezig, Wouter, Corné en Zenno houden zich verdedigend prima staande. Voorin hebben de verdedigers van 's Graveland hun handen vol aan onze aanvallers, Sander, Thijs en Tygo. Niels, die trouwens verdedigend ijzersterk was, en Matthijs die ook weer ouderwets op dreef was kenden een prima invalbeurt de eerste helft. Na 15 minuten testte Sander nogmaals het aluminium boven de keeper. Een prima schot spatte uiteen op de lat.

De mannen werden in de rust gewezen op de ruimte die ze moesten benutten in een "man meer situatie". Dit moesten en konden ze veel beter uitspelen. Ook moest de bal sneller ingespeeld worden. De tweede helft ving aan en 's Graveland trapte af. Direct weer druk van onze mannen waardoor 's Graveland gedwongen werd om achteruit te gaan. Het geheime wapen van Hertha was Corné, opgesteld als centraal achterin maar met een grote drive naar voren. Na 3 minuten in de tweede helft, trok hij mee ten strijde en schoof de bal nadat hij deze netjes terug kreeg achter de keeper van 's Graveland, 1-2. Hertha was sterker, maar 's Graveland gaf zich nog niet gewonnen. De "genadeklap" moest nog uitgedeeld worden door Hertha. Dit gebeurde zo'n 4 minuten later. Het was wederom Corné die over de as van het veld optrok, wat mannetjes passeerde en simpel de 1-3 binnen schoof. Een heerlijk moment voor het team, dit was meer dan verdient gezien de strijd en inzet die getoond werd. 's Graveland werd slechts nog een paar keer gevaarlijk, maar daar stonden of onze verdedigers prima werk te leveren, Wouter gooide er regelmatig een prima sliding uit, of Jonas deed waarvoor hij meegenomen was: goed keepen. Een van de laatste aanvallen van Hertha had meer verdiend. Een goede actie van Matthijs, hij trok door over rechts, hij kon voor eigen succes gaan, maar in plaats daar van schoof hij de bal naar links, waar Corné er net iets beter voor stond. Helaas voor Corné maaide hij over de bal, anders had hij een hattrick kunnen noteren deze wedstrijd. Vlak daarna was het einde wedstrijd, en konden er 3 punten bijgeschreven worden.

Volgende week is er geen wedstrijd, maar op 7 maart verwelkomen wij de Vecht E3 op ons sportpark de Molmhoek. Aanvang van de wedstrijd is 10:00 uur.