C1 haalt uit tegen De Vecht

18 februari 2015

Zaterdag 14 februari mochten de jongens van trainers Dobias van Rossum eindelijk het veld weer op. Na een wel heel lange winterstop stond de uitwedstrijd op het programma naar De Vecht C1. Keeper Kjeld Bartman was ziek en werd vervangen door C3-keeper Zana Bayati en ook Levi van Zijtveld was wegens ziekte afwezig. Zodoende was er voor de trainer even wat puzzelwerk.

Hertha nam de aftrap om 13.00 en het was direct duidelijk waar Hertha voor was gekomen: winnen. Na 10 minuten was het namelijk al 0-1 en na een aanval over vele schijven en goed positiespel werd het ook 0-2. Toch een kleine tegenvaller: vlak daarna kreeg De Vecht een penalty, Zana was kansloos en de 1-2 stond op het bord. Gelukkig bleven de mannen doorgaan met goed voetbal. Na een mooie aanval over de linkerflank kwam Andy Albers vrij voor de keeper, maar kreeg de bal er miraculeus niet in. Toch zonde, want daardoor leek Hertha de rust in te gaan met 1-2, terwijl Hertha absoluut het betere van het spel had. Gelukkig was het op slag van rust, toch 1-3.

Toch was trainer Dobias niet tevreden over het vertoonde spel. De omschakeling kon beter, de neuzen gingen dezelfde kant op en volle bak de tweede helft in. En dat was genieten in de tweede helft, want waren de Herthanen goed. Iedere bal wouden ze winnen en dat is mooi om te zien als je een wit-blauw Hertha-hart hebt. Einduitslag werd liefst 1-8, met de complimenten van alle ouders. Speciale dank voor keeper Zana en grensrechter Klaas-Jan Postma!