E1 doet zichzelf tekort tegen ’t Gooi E1

15 februari 2015

Vorige week wist Hertha E1, zonder training en zonder echt goed te spelen, toch drie punten mee te nemen uit Loosdrecht. Toch lekker om direct een winstpartij bij te kunnen schrijven na de eerste wedstrijd in de eerste klasse. Vandaag was het ‘another cook’, een thuis wedstrijd op het kunstgras tegen het sterke ’t Gooi E1. Een echte ‘clash der najaarskampioenen’; Hertha kampioen in de tweede klasse, ’t Gooi zelfs in de eerste klasse. Aan de bak dus..

Na het stroeve begin van afgelopen week, waren de Herthanen voornemens om er eens goed bovenop te zitten vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Martijn van der Horst. En dat deden de mannen: zowel aanvallers als verdedigers zaten strak op hun mannetje en de sterke Hilversumse ploeg kreeg geen ruimte. Voetballend gezien vertrouwde Hertha jammer genoeg iets te veel op de diepgang en was er daardoor ook redelijk wat balverlies. Wel geheel terecht kwam Hertha na 13 minuten op voorsprong. Daan Plevier werd diep gestuurd door Mats Klinkhamer, kort passje naar spits Niels Schoonderbeek die met een mooie lob over de verdediging de van ziekte teruggekeerde Cayden Hoekman vond. Cayden bleef heel kalm, passeerde de keeper voor 1-0 en beloonde zijn goede vorm op de trainingen dus met een goal. Verder kwam ’t Gooi niet echt in het spel, kreeg Hertha nog kansen via Mats en Daan, keeper en aanvoerder Andy Theijsmeijer kreeg nauwelijks iets te doen en er werd gerust met de kleine voorsprong.

Ook in de tweede helft begon Hertha sterk. Aanvallers Michel Passet en Alfie Irving stoorden vroeg, Tijn Eekhoudt en de herstelde Sander de Vries hielden hun mannetjes gehele tweede helft goed in de gaten. Alleen verslapte dat slechts vijf minuten, maar dat was wel genoeg om de wedstrijd uit handen te geven. De sterke linksback van ’t Gooi was twee keer beslissend en schoot ’t Gooi naar 1-2. Dat wilt niet zeggen dat Hertha geen kansen meer had op een punt of meer. Meerdere overtalsituaties en corners werden niet benut. Mees van Zijtveld was uit een corner nog het gevaarlijkst, maar zijn schot werd gekraakt.

Erg, erg zonde, en er zat absoluut meer in vandaag. Maar het geeft wel hoop voor de gehele competitie en een mooi eindresultaat.