Hertha MD2 KAMPIOEN!

19 januari 2015

Zaterdag 17 januari speelden de meiden van de Hertha MD2 in de Kwakel tegen KDO voor het kampioenschap. Er waren, zoals gelukkig heel vaak, veel supporters meegegaan om de meiden aan te moedigen. Vol vertrouwen begonnen ze aan de wedstrijd. In de zevende minuut werd de openingsgoal gemaakt door superspits Maud Eerdhuyzen. De kop was er af. Hertha zette KDO direct verder onder druk. Quinn Hartsink maakte een keihard schot op doel die knap door de keepster van KDO werd gehouden. Niet lang daarna maakte Quinn de 2-0 van de wedstrijd. De verdediging van Hertha had het rustig en de meiden geloofden steeds meer in het behalen van het kampioenschap. Kort na de tweede goal gaf Quinn een strakke pass aan Maud die zo hun derde goal kon maken! De technische staf paste hierna een team wissel toe. Er worden dan in één keer 4 speelsters gewisseld! Vlak voor de rust gaf Zoey Hamelink een voorzet aan Roos Stroet die deze heel koel in de linkerhoek van de goal schoot. Met 4-0 konden de door Vink Bouw gesponsorde meiden nu de rust in gaan.

De tweede helft begon en de meiden van Hertha waren niet van plan om de wedstrijd uit handen te geven. In de 6de minuut na de rust scoorde Zoey Hamelink de 5-0. Het kon toch niet meer mis gaan….. In de verte zagen de meiden al bloemen aan komen van het bestuur van Hertha. De concentratie werd iets minder maar na een mooie voorzet van Liv van der Hulst maakte Cindy van Maanen bijna het zesde doelpunt. Maar Rhowy van der Hulst zag vlak daarna haar kans en knalde de 6-0 er in. Op dit moment zag ook KDO kans om gebruik te maken van de kampioensroes van de Hertha meiden. Keepster Beau Verbruggen kreeg het drukker in deze fase van de tweede helft en KDO kon één tegengoal maken. De eindstand werd dan ook 6-1. Gelukkig klonk snel daarna het verlossende fluitsignaal en kon het feest los barsten. De meiden zijn zeer verdiend kampioen geworden. Altijd komen ze met veel zin naar de trainingen en ook bij de wedstrijden hebben de meiden ontzettend veel plezier. Met bloemen en bekers van het bestuur en cakejes van de moeders langs de lijn gingen de meiden snel naar de Hertha Kantine waar de officiële huldiging was. De meiden kregen hier patat met drinken en het was nog lang feest bij Hertha.