Stormachtige overwinning Hertha MD2

12 januari 2015

De meiden van Hertha MD2 zijn bezig met hun jacht op het kampioenschap. Niets houdt ze tegen om hun doel te bereiken. Op het programma stond zaterdag de belangrijke wedstrijd tegen de meiden van Buitenboys MD3 uit Almere. Bij winst kon Hertha op de eerste plaats van de ranglijst terecht komen.

De wind was afgelopen zaterdag zo sterk (windkracht 8) dat het erg moeilijk spelen was. De meiden van beide teams hadden er een zware kluif aan. Bij een vrije trap moest de scheidsrechter de bal vast houden om ervoor te zorgen dat deze niet wegwaaide! De eerste helft waren beide ploegen vooral aan het wennen aan de omstandigheden. Aan beide kanten werd uitstekend verdedigd. Zoey Hamelink, Beau Verbruggen, Elaine Voorbij en Cindy van Maanen hielden alle ballen goed tegen zodat keepster Benthe Post het erg rustig had. Waar Hertha normaal sterk is in het samenspel was het nu heel lastig voor het middenveld met Nancy Willemsen, Fleur van Maanen, Fleur de Jong, Quin Hartsink en Demi van de Berg om de aanvalsters te bereiken.

Tijdens de rust gingen de teams naar de kleedkamer om even uit de wind te zitten. Kort daarna maakte Maud Eerdhuyzen het verlossende eerste doelpunt. De 1-0 gaf de meiden vleugels. Het leek of alle ballen ineens aankwamen en al snel kon Rhowy van der Hulst de 2-0 maken. Hiermee is het kampioenschap nog steeds haalbaar. Volgende week wordt de laatste wedstrijd van dit deel van het seizoen gespeeld, hopelijk kan het feest dan losbarsten…….