MENU
 

Top scheidsrechters Richard Liesveld en Ab Schuurmans zorgen voor geslaagde KNVB Scheidsrechterscursus bij sv Hertha

22 december 2014

De VSV organisatie onder leiding van Leendert Schüller en Dick van Pouderooijen probeert elk jaar een cursus te organiseren waar spelers van verenigingen die deelnemen aan de VSV competitie een diploma pupillen scheidsrechter kunnen behalen.
Dit keer was Hertha gevraagd om de organisatie op zich te nemen. De KNVB cursusleider, ex top scheidsrechter Ab Schuurmans, gaf woensdagavond de aanstaande pupillen scheidsrechters alle informatie over de voetbal spelregels en ook de rollenspelen hoe op te treden bij negatieve invloeden van trainers, leiders en ouders waren erg nuttig.

Zaterdag was dan de praktijkgedeelte. Ondanks de enorme kou was iedereen, scheidsrechters en spelers, aanwezig. 8 spelers van HSV, 2 speelsters van CSW en 6 spelers van Hertha hebben hun pupillen scheidsrechters diploma behaald. Als leuke verrassing en afsluiting was topscheidsrechter Richard Liesveld aanwezig om hun diploma te signeren en ze uit te reiken. Misschien wordt één van deze scheidsrechter wel zijn opvolger. Wij, de verenigingen HSV, CSW en Hertha, willen bij deze jullie, nieuwe scheidsrechters, feliciteren met jullie behaalde diploma en wensen jullie heel veel plezier om de wedstrijden van pupillen in goede banen te leiden.

Wij willen ook hierbij alle trainers, leiders en ouders oproepen om de jonge scheidsrechters te helpen in moeilijke situaties. Het is heel makkelijk om deze jongen mensen met het gras gelijk te maaien, maar het is veel mooier om er samen voor te zorgen dat zij steeds beter worden in het leiden van wedstrijden. Alvast hartelijk dank voor een ieders medewerking en samenwerking.

Sv Hertha
Erik van der Horst

Naar het overzicht