BFC B2 - Hertha B1 (beker) 1-3

14 december 2014

Vol verwachting klopt ons hart, wie de punten pakt en wie er zakt! Want daar ging het om in deze wedstrijd. De laatste (beker)wedstrijd voor de winterstop. Uit tegen BFC B2, altijd lastig, of toch niet. Een mix van blessures en spelers die waren verhinderd zorgde ervoor dat vanuit de C1 Martijn en Dennis ons kwamen ondersteunen. Erik kon door prive omstandigheden er niet bij zijn. De ultieme gelegenheid voor Erwin en Frans om de door Erik gemaakte opstelling maar eens even helemaal om te gooien. Een gedurfd moment, maar dan moet je het met elkaar wel waarmaken. En...... dat was nog maar zeer de vraag. BFC begon gelijk met aanvallend voetbal. Goed positiespel en dat gaf ons, ondanks de enorme inzet, wel een paar keer het nakijken in het eerste kwartier van de wedstrijd. Nog voor Hertha kon herstellen wist de thuisploeg de score te openen. Sverre, de goed keepende gelegenheidskeeper, was kansloos na een mooi uitgespeelde aanval van de thuisploeg. Nu ging het erom, gaan we bij de pakken neerzitten of gaan we voor gelijkspel en misschien wel de winst. Het leek erop dat Hertha voor het laatste koos, want de ploeg liet het er echt niet bij zitten. De duels werden fysiek goed aangegaan en er kwam door goed positiespel meer dreiging op de helft van de thuisploeg. En zo gebeurde het dat in de 28e minuut Ferdi met een prachtig schot de gelijkmaker aantekende. Dit gaf Hertha een boost en de thuisploeg een mentale dreun. Ondanks dat de thuisploeg in die eerste helft technisch beter speelde dan Hertha, kwamen zij niet tot scoren. Dit werd voorkomen door de geweldige inzet van het hele team en daardoor werd met een gelijke stand de rust bereikt. Limo en een donderspeech van de gelegenheidscoaches en de tweede helft begon alweer. Hertha rook een gelijkspel en dat gaf de ploeg vleugels (wat zat er in die limo?) Er werd druk gezet op de linies van BFC. De thuisploeg moest gaan scoren en dat gaf ruimte. Het middenveld en de achterhoede van Hertha speelden solide en gaven in het begin van de tweede helft niet veel kansen weg. Wel ontstond er ruimte in de verdediging van BFC. Het was weer Ferdi die een schot kon lossen. De keeper stopte maar de goed mee opgekomen Julian bracht de stand op 1-2. De gedoodverfde winnaar BFC B2 kwam nu toch wel ernstig in de problemen en Hertha kreeg steeds meer vleugels. De thuisploeg ging steeds meer risico's nemen, maar kwam maar niet tot scoren. Hertha daarentegen rook een overwinning. Een lange bal van Rene naar Julian op rechts, de bal voor naar Ferdi en ....... het was het einde voor BFC. Ferdi scoorde de 1-3 en met nog maar weinig tijd op de klok was de wedstrijd statistisch dus gewonnen. Maar..... je moet het dan wel goed uitspelen! En dat gebeurde. De thuisploeg probeerde nog wel een paar keer aan te dringen maar werd niet echt gevaarlijk meer. Resume: de eerste helft was voor de thuisploeg. De tweede helft voor Hertha. Wat heeft het nu gemaakt dat Hertha heeft gewonnen? De gelegenheidskeeper die goede reddingen had, een prima verdediging, een mee aanvallend en verdedigend middenveld en een aanval die op de juiste momenten wist te scoren. Teamspirit.!!!!!! Het willen werken als team, knokken en er voor gaan. Klasse heren! De laatste wedstrijden waren we er een paar keer dicht bij en lukte het niet. Nu wel, complimenten. En eh Erik.... de opstelling was maar marginaal gewijzigd.