Hertha meiden MD2 goed op koers!!

08 december 2014

Het was zaterdagochtend 6 december weer een drukte van belang bij SV Hertha aan de Molmweg in Vinkeveen. Om 10.00 uur speelden daar de meiden van de MD2 tegen RKDES MD1 uit Kudelstaart. Het is dit jaar voor het eerst dat de meiden van Hertha op groot veld spelen, maar ze zijn niet klein te krijgen. Al heel wat jaren trainen en spelen deze meiden samen met veel plezier.

Gezien de ranglijst konden de ouders en fans een spannende wedstrijd verwachten. RKDES stond op plek nummer 4 en Hertha op nummer 2. Na een wat afwachtend begin nam Hertha de leiding en kon Rhowy van der Hulst het eerste doelpunt na 18 minuten op het bord laten zetten. De meiden kwamen steeds beter in hun spel en het was na een slimme pass van Demi van der Berg dat Rosa Janssen de bal in het net kon schieten. Toen RKDES een handsbal maakte kreeg Hertha een penalty. Deze werd uitstekend gestopt door de keepster van RKDES. De verdediging van Hertha was weer zeer effectief en Zoey Hamelink, Nathalie Passet en Elaine Voorbij lieten zich niet passeren. Waardoor de rust begon met een 2-0 voorsprong voor Hertha.

Na de rust kwam RKDES enthousiast terug. Ze creëerde meer kansen maar deze werden door Beau Verbruggen vakkundig tegen gehouden. Niet snel daarna kon Maud Eerdhuizen de 3-0 voor Hertha op het bord zetten. RKDES kwam nog even in de problemen door een gevaarlijke terugspeelbal op de keepster. Door goed verdedigend werk kon Hertha hier niet meer uit scoren en bleef de eindstand 3-0.

Nog twee competitie wedstrijden te gaan en dan zullen we weten wat de eindstand op de ranglijst zal worden. Wil je meer zien van deze enthousiaste voetbalmeiden? Kom dan zaterdag 13 december om 12.00 bij CSW naar hun bekerwedstrijd kijken.