MENU
 

SV HERTHA (VINK BOUW) ME1 KAMPIOEN VAN DE 1STE KLASSE

06 december 2014

Vandaag was het dan zover, een echte kampioenswedstrijd. De nummer 2 en de nummer 1 van de competitie speelden tegen elkaar RKDES ME1 – SV Hertha ME1.

De spanning was zichtbaar bij de meiden maar ook bij de ouders, bij winst zouden de meiden kampioen worden van de 1ste klasse KNVB en dat is een hele prestatie.

De wedstrijd begon om 09:30uur op het mooie sportpark van RKDES. Beide teams begonnen prima aan de kampioenswedstrijd. Hertha voetbalde en combineerde beter en het was Sterre die de 0 -1 scoorde, wat een ontlading de spelers en bij de vele meegereisde supporters. RKDES had wel een heel sterke spits maar de achterhoede met Mo, Yasemin en Britt gaven niks weg en anders stond Ismene er nog als keeper. Even later viel dan de 0-2, een mooie combinatie die werd afgewerkt door Femke. Het kampioensschap kwam wel heel dichtbij, maar even later kwam de spanning terug in de wedstrijd, de uitstekende spits van RKDES was alle verdedigers te snel af 1-2. Wat een spanning langs lijn. Later een mooie combinatie tussen Sienna en Femke, Femke zag Mandy vrijstaan en Mandy knalde de 1-3 op het scorebord. Hertha bleef combineren, Daniek, Daisy, Noa werkte als leeuwinnen en na een mooie corner van Mandy die via een verdediger van RKDES in het doel ging stond de teller op 1-4.

Ruststand 1-4.

In de rust gingen we naar binnen en de coaches Rene en Edwin zetten de meiden weer op scherp, want het was nog niet gebeurd. Als vlak na rust de 2-4 viel was de spanning weer helemaal terug. Beide teams creerden kansen en het was erg leuk om te zien dat beide ploegen wilde voetballen en vaak altijd de voetballende oplossing probeerde te zoeken. Maar na een zeer mooie individuele actie van onze Messi Sienna kon de kinderchampagne ontkurkt worden 2-5. De scheidsrechter floot voor einde wedstrijd en de meiden van HERTHA ME1 zijn kampioen. 10 gespeeld en alles gewonnen en 85 doelpunten gemaakt en 4 tegen. Na afloop kregen de meiden mooie kampioensshirts van Edwin en Michel, super geregeld. Daarna met z,n allen naar Hertha waar onze jeugdvoorzitter Michel Klinkhamer de meiden een mooie bos bloemen overhandigde en voor wat lekkers was er ook gezorgd. Het was een fantastische zaterdag voor het meidenvoetbal bij SV Hertha dat enorm in de lift zit. Het kampioenschap is een echte teamprestatie. Volgende week nog een uitwedstrijd tegen Argon en dan is het winterstop.

Naar het overzicht