Amsterdam-Zuid, 22 november 2014. Exact om 15.00 uur vertrok de Vinkeveense caravaan richting de Amsterdamse Zuidas.

Eenmaal daar aangekomen waren de meiden duidelijk onder de indruk van de enorme wolkenkrabbers in Buitenveldert. Zo groot als die woontorens, zo klein was het veldje waarop de meiden vandaag hun kunsten mochten vertonen.

Alle middelen zijn inmiddels schijnbaar geoorloofd om te voorkomen

dat Hertha reeds met de feestdagen kampioen is…

Maar goed met Ismene op de goal werd op “het trapveldje”

om ongeveer 16.00 uur afgetrapt. De Vinkeveense aanvalsmachine rolde de ene na de andere aanval uit over het Amsterdamse kunstgras lakentje van hooguit

40 X 25 meter!!. Vooral de schijnbewegingen van Sienna van der Sloot op de rechtervleugel waren vandaag onnavolgbaar. Maar de ruimtes waren net te klein om al die kansen van de andere aanvalsters Femke en Sterre te verzilveren.

En V.V. Buitenveldert had gewoon een hele goede keepster. Wat ze in Amsterdam niet doorhadden was dat Hertha “het kanon van Vinkeveen” nog op de bank had zitten. Mandy Clement was nog maar net in het veld toen ze vijf minuten voor rust met een vliegend schot de score opende. 0-1. En direct daarna ook nog eens 0-2 uit alweer een prima product van de Vinkeveense aanvalsmachine. HOPPA, effe een bakkie en tijd om “de lampen” aan te zetten want het begon al te schemeren…

En er was druk telefoonverkeer tussen Leo Clement en het VU-ziekenhuis met haar trauma-helikopter. Die stond standbye op het dak , mocht Mandy de tweede helft toevallig weer een paar Amsterdamse ledematen treffen….

De tweede helft werd er aan beide kanten niet meer gescoord. Buitenveldert

kwam wat meer aan voetballen toe maar de Vinkeveense verdediging

stond vandaag als een huis met Yasmin, Mo, Daisy, Noa en Britt.

En met Sienna op de goal die steeds heel slim op de juiste plaats stond….

En dus was het voetbalfeest na afloop compleet met een fraaie 0-2 overwinning (zie foto). En konden de meiden nog even disco-dansen in de bomvolle kantine van V.V. Buitenveldert. Maar niet te lang want zaterdag aanstaande volgt de TOPPER en streekderby tegen CSW ME1 uit Wilniks. Hertha nog steeds ongeslagen en met nog twee wedstrijden te gaan, op naar de ontknoping van een veelbelovend voetbalseizoen!!!