Hertha F3 in blessuretijd strijdend ten onder tegen koploper!!!

24 november 2014

Ook zaterdag 25 oktober stond bij de F3 van Hertha weer in het teken van voetballen. Al vroeg in de morgen waren de jongens van de partij. Er werd gespeeld tegen VV Uno in Hoofddorp, de trotse ongeslagen koploper binnen de competitie. Een goede reden voor de Vinkeveners om ze eens wat echte tegenstand te bieden.

Om half 9 begon de wedstrijd, waarbij Hertha de bal aftrapte. De Vinkeveners lieten zich de eerste helft af en toe afschrikken door de iets grotere tegenstanders, maar ook werden er door af en toe goed overspelen kansjes gecreerd. En als de tegenstander al kansen kreeg stond keeper Mike op zijn post. Desondanks wist vv Uno mede door niet goed verdedigen aan Vinkeveense kant er tijdens de eerste helft 2 te scoren.

De Vinkeveners baalden ervan, maar de coach wist ze op te peppen tijdens de rust.

De jongens toonden de tweede helft een leeuwenhart vol passie en inzet gingen ze de strijd aan tegen oudere en grotere koploper. Af en toe kwamen we ook mooie aanvallen uit. En nadat Kick een mooie kans gestopt zag door de keeper, toonde Jack dat hij een echt spits is. Vol strijdend voor de bal frommelde hij de 2-1 binnen. Een aantal minuten vandaan veroverde Mats de bal op het middenveld en speelde de bal op Jack, die stuurde met een mooie beweging zijn tegenstander het Hoofddorpse bos in en schoof de bal keurig in de hoek 2-2.. en daar baalde vv Uno zichtbaar van. Toch was daar een momentje van niet opletten aan Vinkeveense zijde en meteen profiteerde vv Uno, 3-2. Maar wederom waren de jonge Vinkeveners niet uit het veld geslagen. Niet getreurd, koppies omhoog en weer verdergaan. Hertha kon nog meer! Bram begon een solo vanaf eigen helft, hij speelde op doorzettingsvermogen 3 spelers uit en schoot de bal vervolgens strak in de verre hoek achter de kansloze keeper. 3-3 ! met nog een enkele minuut te spelen. De scheidsrechter dacht daar anders over en liet maar liefst 5 minuten extra spelen. In deze extra tijd was een moment van onoplettendheid de Vinkeveners fataal, tergend langzaam verdween de bal over de lijn en daarmee ook het verdiende punt. 4-3! Meteen floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd.

Helaas een niet verdiende nederlaag daar was ook de tegenstander, die zich geneerden voor het gedrag van de scheidsrechter, het over eens.

De jonge Vinkeveners kregen terug in de kleedkamer de complimenten voor hun getoonde spel in de 2e helft van hun trainer. De toeschouwers en ouders gaven de jongens een groot applaus.

Zonder punten maar wel een tas vol ervaring en een paar leerpunten keerden de jongens huiswaarts. Op naar de volgende trainingsweek en de volgende wedstrijd komende zaterdag thuis tegen Amstelveen F3.