MENU
 

E1 ‘op volle toeren’ richting kampioenschap!

23 november 2014

Heb je het over ‘gunfactor’ dan heb je het over de E1 van SV Hertha. Wat een heerlijke groep rasvoetballers met teamspirit en spelvreugde hoog in het vaandel. Zoveel zelfs, dat zichzelf respecterende en hoog in het vaandel staande multinationals als Emirates en ArkeFly de handen ineen sloegen voor de belangrijke Pancratius-uitwedstrijd in Badhoevedorp, onder de rook van Schiphol. Spelersmoeder Esther Irving regelde een rechtstreekse Emirates-lijnvlucht van Herthanello richting de Lindberghstraat.. Met een kleine omleiding van de Aalsmeerderbaan naar de Badhoevedorpbaan zette superpiloot en spelersvader Jan Pieter van Zijtveld de Airbus A380, afgeladen met supporters, feilloos neer.

Voor de wedstrijd tegen het derde geklasseerde Pancratius, was er toch wat spanning merkbaar.. Geen vliegangst, maar gedurende de week spelers die slecht sliepen, het trainen ging allemaal niet geweldig. Want jaaa, werd deze wedstrijd gewonnen dan kon ‘die andere week’ het kampioenschap thuis binnengehaald worden tegen buur Argon. Maar die spanning doordeweeks was vanaf het eerste fluitsignaal nauwelijks te merken: vanaf minuut één waren de Vinkeveners de betere partij. Dat liet linksbuiten Daan Plevier maar snel weten: een poeier kiezelhard tegen de paal in de korte hoek was het waarschuwingsschot van nog veel meer aanvalsgolven. Aan de linkerkant waren het Mees van Zijtveld (die zoon van die vliegert) en Daan die elkaar makkelijk vonden. Via een mooie combinatie was het Mees die spits Sander de Vries vond, welke zijn vierde competitiegoal binnen punterde. Toch verdomd lekker, zo’n vroege goal. Niet veel later was het opnieuw de linkerkant met een mooie combinatie + schot op goal, waar aanvoerder Niels Schoonderbeek bij de tweede paal het enigszins mislukte schot promoveerde tot 0-2. Tussendoor waren de rooien uit Badhoevedorp eenmaal echt gevaarlijk, maar keeper Andy Theijsmeijer inclusief nieuwe keepershandschoenen, stond de aansluitingstreffer in de weg. De Herthanen gingen gewoon rustig door, ondertussen met de ingevallen aanvallers Cayden Hoekman en Alfie Irving. Na een mooie aanval bracht Alfie Daan in stelling. Daan ging een eenvoudig lijkend één-tweetje aan met spits Cayden en schoot traditioneel hard de ruststand van 0-3 op het bord.

Met de rust was er niks anders dan lof voor deze tien toppers. Michel Passet, Mats Klinkhamer en Tijn Eekhoudt waren verantwoordelijk voor de rust vanuit de verdediging samen met keeper Andy. Er werd heerlijk getikt door deze vier mannen en brachten continu de gevaarlijke aanvallers in stelling om de Badhoevedorpse verdediging het leven zuur te maken. Vlak na rust ging Daan goed zijn man voorbij maar Pancratius was duidelijk klaar met de linksbuiten en werd vlak voordat hij zijn zoveelste voorzet wou geven onreglementair onderuit gehaald: penalty. Koud kunstje voor Mats, zonder te juichen want dat bleek later ‘niet echt zijn ding’, maar wel 0-4. En dan hebben we het mooiste moment van de dag nog niet eens gehad. Na een aanval die natuurlijk werd opgezet door Mats en Tijn (want Michel zat effe uit te hijgen aan de kant) stuurde Mees z’n maatje Daan diep met een steekbal en oog in oog met de keeper legt Daan de bal heerlijk opzij voor Sander en 0-5.. En dat is dus een kenmerkend doelpunt voor de E1: elkaar iets gunnen en samen lekker voetballen, heerlijk mannen! Vlak nadat Alfie op de paal krulde, was het Mees die hetzelfde deed, maar dan twintig centimeter meer naar links en bracht 0-6 op het bord. Vlak voor het einde van de wedstrijd was het Niels Schoonderbeek die zijn competitietotaal tot 20 doelpunten bracht met de 0-7. Zo hebben de mannen tot nu toe 67 doelpunten gemaakt, met uiteindelijk 65 bij de KNVB bekende doelpunten want ook vandaag is er ergens een doelpunt aan de strijkstok van scheids blijven kleven.

Maar ja, de overwinning is binnen en het ongelooflijke puntenaantal van 27 punten uit 9 wedstrijden staat stralend op de voetbal.nl-app voor Hertha E1. “Dus gaan we maar op voor het kampioenschap en dat dan thuis tegen de blauwen uit Mijdrecht. En dat na een wedstrijd zo goed als deze, want dit heb ik al tijden niet gezien.”, aldus coach en jeugdvoorzitter Michel Klinkhamer tegenover HerthaTV’s ‘Op Volle Toeren’ gepresenteerd door Chiel Montagne zonder franje.

Zaterdag 29 november, 12.00 Hertha E1-Argon E3 aan de Mijdrechtsedwarsweg, komt allen!!!

Naar het overzicht