De eerste winst van Hertha's E3 is een feit!

16 november 2014

De kracht van de toppers van de E3 is waarschijnlijk het grote plezier wat de jongens wekelijks op de training en in tijdens de wedstrijden uitstralen. Verleden week na de dikke nederlaag tegen de leeftijdsgenootjes van VVJ werd er dinsdag en donderdag weer met veel plezier en inzet getraind door de mannen. Donderdagavond nam trainster Marcelle de mannen even apart alvorens het "traditionele partijtje" tegen de E4 werd begonnen. Tijdens het partijtje waren er alleen maar vrolijke gezichten en corrigeerden de heren elkaar onderling alleen maar positief. Niks geen gezeur op elkaar, positieve coaching en plezier waren toch wel de steekwoorden. Voorafgaand aan de wedstrijd werden de heren hier nogmaals op gewezen door de coaches. De mannen waren gebrand op een goed resultaat, ouders waren duidelijk gespannen langs de lijn en de coaches, die hadden er een goed gevoel over.

Nadat de doelen op de daarvoor bestemde plaatsen waren gezet, kon de wedstrijd beginnen. Hertha heeft 11 toppers ter beschikking, maar Magreb deed niet onder. Maar liefst 14 man had de coach van Magreb ter beschikking. Zij wilden hun eerste overwinning waarschijnlijk ook halen, de jonge Vinkeveense Cruijffies hadden tenslotte 0 uit 7, oftewel 7 verliespartijen achter hun naam. Magreb was later toegevoegd, hadden twee partijen pas gespeeld en ook 2 gespeeld 0 punten. De wedstrijd wordt op gang gefloten en een fel Hertha is duidelijk waarneembaar. Het ziet er goed verzorgd uit, en de vlagen van goed voetbal die verleden week al 10 minuten te zien waren worden steeds langer. Hertha is dominant en laat zien waar de trainers al zo lang op trainen: breed houden, met zijn allen aanvallen en ook met zijn allen verdedigen bij balverlies. In de 9de minuut is het dan zover. Een diepe bal van achteruit doet de bal bij Sander van Senten belanden die een tegenstander uitkapt, en vervolgens de bal breed legt op de meegelopen Wouter Bakker die met een mooie schuiver de keeper kansloos laat, 0-1. Een meer dan terechte voorsprong want Hertha is gewoon beter. Dat de tegenstander het fysieke niet schuwt blijkt wel, menig Herthaan krijgt wel een schop of arm te verwerken. Onze toppers blijven keurig en correct en doen hun ding. Zij laten hun voeten wel spreken. Keeper Kevin is het grootste slachtoffer van de eerste helft, hij krijgt een been in zijn nek/gezicht maar van wisselen wil hij uiteraard niets weten!

Tijdens de rust worden de mannen overladen met complimenten om het vertoonde spel, plezier en inzet. Ga zo door boys! Nadat de tweede helft is begonnen zien we hetzelfde spelbeeld. Hertha dat de beste kansen creëert en Magreb wat er af en toe uitkomt. De verdedigers van Hertha staan hun mannetje en schuwen het duel niet. Dat ze de rust zelve zijn aan de bal blijkt wel dat ze de aanvallers van Magreb tot wanhoop drijven door achterloos de bal op keeper Kevin terug te spelen. Na 10 minuten in de tweede helft volgt de zoveelste aanval van Hertha. We hebben al twee keer de lat en pal geraakt inmiddels en de bal komt over rechts bij Corné Huijbreghs terecht. Die legt de bal effe lekker voor zijn rechter en met een bekeken schot in de rechter benedenhoek is de 0-2 een feit. Blijdschap alom, spelers, wissels, ouders en coaches zien wat ze willen zien. Alles lijkt op zijn plaats te vallen. Wissels staan te popelen om in te vallen. Matthijs Kok mag invallen en alsof hij een vooruitziende blik heeft zegt coach Duncan dat Matthijs gaat scoren. Nog geen 5 minuten later maakt Matthijs de woorden van Duncan waarheid. Een afgeslagen aanval doet de bal voor de voeten van Matthijs belanden die beheerst de 0-3 binnen schiet. Wat een wedstrijd, wat een beleving maar bovenal wat een plezier en inzet laten de toppers vandaag zien. Nadat het eindsignaal geklonken heeft vallen de mannen over elkaar heen van vreugde, een prachtig plaatje om te zien. De mannen verdienden dit vandaag. Al zeven wedstrijden verloren, maar het plezier en inzet verdween nooit bij deze mannen. Vandaag hebben zij laten zien dan inzet, plezier en positief blijven uiteindelijk resulteerde in winst!