FC Aalsmeer MD1 – Hertha MD2

10 november 2014

Afgelopen zaterdag stond er de wedstrijd tegen FC Aalsmeer op het programma, de meiden maken een prima seizoen ’s start door en de wedstrijd tegen Aalsmeer stond dan ook te boek als lastig. Dit bleek dan ook wel in de eerste helft, beide ploegen zochten dan ook direct de aanval. Maar de verdedigingen van beide ploegen waren niet van plan om er een doelpuntrijke ochtend van te maken. De verdediging van Hertha werd soliede geleid door Zoey met ondersteuning van Demi, nathalie en cindy. Op het middenveld moesten Rhowy, Quinn en Fleur de Jong alle zeilen bij zetten om de goed spelende tegenstanders af te stoppen. Voorin was het ook al pittig, de fysiek sterke tegenstander maakten het onze voorhoede spelers erg moeilijk. Onder leiding van Maud en geassisteerd op de flanken door Liv en Nancy werden toch enkele kleine kansje gecreëerd.

Maar de ruststand na deze enerverende helft was echter 0-0, in tweede helft met vier verse krachten aan de start te weten Feur van Maanen, Roos, Rosa en Benthe werd er meteen weer druk gezet op de tegenstander. Weer ging de wedstrijd gelijk op maar de prima keepende Beau wist haar doel schoon te houden. Maar in de loop van de tweede helft kreeg Hertha de wedstrijd meer onder controle en waren de betere kansen voor Hertha dit resulteerde in doelpunt die gemaakt werd door Roos, Hertha bleef druk uitoefenen op de tegenstander en na de lat en de paal te hebben geraakt was het weer Roos die weg liep bij haar tegenstander en alleen op de keepster afging en fraai scoorde. Nu was de wedstrijd in de tas en was het slotakkoord voor Maud die de 3-0 maakten.

De meiden verdienen een heel groot complement voor de getoonde inzet en het plezier dat ze elke wedstrijd en training weer laten zien. Aangezien de groep uit 16 meiden bestaat, Elaine genoot van welverdiende weekendje weg. Zijn de resultaten super goed en zijn wij als staf trots op jullie.