Hertha E3 verliest van VVJ E1

09 november 2014

Dat de toppers van Hertha's E3 veel pleizer in het voetballen hebben is wel duidelijk. Als we de stand omdraaien staan de E3 toppers bovenaan, maar helaas werkt het zo niet. Aan de inzet van deze heren ligt het in ieder geval niet, de werklust is groot en bij vlagen ziet het voetbal er verzorgd uit. Alleen aan het eind van de wedstrijd staan de mannen van coaches van der Maat, Snoeren en van Senten met lege handen. Daarom werd besloten na de laatste thuiswedstrijd om een winstpremie in te stellen, wellicht zodat de mannen extra stimulans geven. Maar dat deze heren op deze leeftijd Hertha al een warm hart toe dragen is duidelijk. Met de nieuwbouw plannen van Hertha in het vooruitzicht willen de heren de clubkas spekken, en zal de winstpremie in de vorm van "patat voor het hele team" dan ook thuis in de eigen Hertha kantine geïnd gaan worden.

Vandaag vertrokken 10 toppers, Zenno Zoomer was afwezig om 09:00 uur vanaf Herthanello naar het op een industrieterrein gelegen 'voetbal vereniging Jaffa' te voetballen. Nadat er bezit was genomen van de kleedkamer bleek dat Sander van Senten zijn scheenbeschermers en voetbalschoenen vergeten was. Dit betekende dat de coaches nog maar een team van 9 spelers ter beschikking hadden. Op het kunstgrasveld aangekomen, altijd fijn droge voetjes, bleken er meerdere lijnen in diverse kleuren op het veld aanwezig te zijn. De doelen stonden gepositioneerd op de randen van de 16 meter. Eerst dachten dat we verkeerd waren, maar er was duidelijk gezegd dat we speelden op het kunstgrasveld. Als ze er maar één van hebben kan je niet verkeerd zijn toch? Maar dat is logisch.

Nadat de in het officieel zwart geklede scheidsrechter alle betekenissen van de lijnen had uitgelegd kon er begonnen worden met de wedstrijd. Hertha had de toss gewonnen en de mannen gingen los. Tikkie breed, tikkie terug, het balletje ging lekker rond. VVJ kwam er af en toe gevaarlijk uit maar bleef tot dan toe ongevaarlijk. Echter na 7 minuten was het dan toch VVJ dat de score opende. Hertha's toppers wilde wel maar konden niet echt een vuist maken tegen de leeftijdsgenoten van VVJ. Daarna volgde de 2-0, 3-0 en 4-0 van VVJ en toen trok de scheidsrechter alle aandacht. Na 20 minuten vond hij het wel welletjes. Hij blies voor de rust. Bij navraag bleek dat hij zich vergist had. Hij dacht dat hij een F-team floot. Hij beloofde het goed te maken in de tweede helft, die zou dan 30 minuten duren, maar dat is logisch.

In de rust werden de E toppers vermanend toegesproken. Met uiteraard weer een volle bak ouders langs de lijn konden en moesten zij beter. Nadat de tweede helft was afgetrapt door VVJ, was het Hertha wat ver terug moest. VVJ zat in een flow en dat was te zien. De 5-0, 6-0 werden dan ook vrij rap gemaakt. Zo'n 15 minuten voor het einde van de tweede helft zagen we het Hertha waar al het hele seizoen op getraind wordt. De combinaties begonnen echt te lopen en soms werd het hele middenveld en verdediging van VVJ zoek gespeeld. De kansen die er gecreëerd werden verdienden eigenlijk doelpunten, maar helaas wisten de jonge E3 toppers het net niet te laten bollen. Aan de andere kant wist VVJ nog wel twee keer te scoren waarmee de eindstand op 8-0 kwam te staan.

Volgende week kunnen de toppers wellicht wel de eerste punten binnen halen van het seizoen. Nieuwkomer in de competitie Magreb 90 is dan de tegenstander, wederom een uitwedstrijd in Utrecht. Zij zijn toegevoegd aan de competitie dus wellicht kansen voor de E3 toppers.