Hertha B1 - CSW B2 2-1

09 november 2014

Een prachtige dag voor een partijtje voetbal. Hertha B1, met uitzondering van Sjoerd, helemaal compleet. Alleen waren Maikel en Maarten nog niet helemaal fit.

Dat voetbal vooral een leuk spel is weten we allemaal al langer dan vandaag. Dat het soms een wat meer beladen wedstrijd kan worden omdat het een streekderby is, maakt het spelletje nog leuker. Tenminste als je de wedstrijd wint. Op het programma stond de thuiswedstrijd tegen CSW B2. Precies om 15.00 uur floot Rene Stokhof af voor het begin van de wedstrijd. Hertha begon goed en zette gelijk druk op CSW. Er werd gespeeld op veld 6 en dat stond weer borg voor het ouderwets Hollandsche spel "bal uit het water vissen." Het is hierbij de bedoeling dat met gebruiikmaking van een boot met een gebroken peddel, binnen de reguliere speeltijd van de wedstrijd de in het water belandde ballen weer op het speelveld terrecht moeten komen. Echt een leuk spel. Dit terzijde, terug naar de wedstrijd. Er werd zo nu en dan goed positiespel gespeeld. In de 11e minuut kreeg CSW een vrije trap. De bal werd binnen de 16 meter van Hertha geschopt. Een speler van CSW ving de bal op en kon hem zomaar achter de doellijn lopen en hierdoor kwam CSW op een voorsprong. In die eerste fase van deze wedstrijd moest Maikel toch het veld verlaten, hij had teveel last van de blessure. Uit voorzorg hield coach Erik ook Maarten aan de kant. Hertha liet zich door die achterstand niet van de wijs brengen en bleef aanvallend voetbal spelen. Het wist een aantal mooi kansen te creeren, maar kwam niet tot scoren. De inzet was, zoals ook de vorige wedstrijden, prima. Hertha had die eerste helft het betere van het spel, maar een doelpunt bleef uit. Een bal op de kruising, een bal net naast, het lukte maar niet om op gelijke hoogte te komen met CSW. Het duurde tot aan de 25e minuut. De bal belandde in het strafschopgebied van CSW. Er volgden een aantal duels waarbij door de aanval van Hertha geprobeerd werd de bal in te schieten of te koppen. Uiteindelijk kwam Rene in balbezit en wist met een droog, hard en laag schot de gelijkmaker te scoren. Dit was tevens de ruststand. Na de rust begon Hertha vol goede moed aan die 2e helft. Maar op de een of andere manier lukte het niet om het positiespel te spelen. Er zat duidelijk minder rust in het spel, ook bij CSW overigens. Beide ploegen gingen naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer op de lange bal spelen. Dit met alle risico's van dien. Over en weer werd hierdoor veel balverlies geleden. Ongeveer halverwege die 2e helft kreeg Sverre een mooie steekpass van Thierry. Met een fraaie trap bracht hij hertha op voorsprong. Hierna probeerde CSW met geweldige uittrappen van hun doelman alle linies over te slaan om snel tot een tegentreffer te komen. Maar die bleef uit. De voorhoede van CSW kon niet echt gevaarlijk meer worden voor de verdediging van Hertha. Vlak voor tijd werd er nog een speler van CSW uitgestuurd wegens kritiek op de leiding. Dit gebeurde in de laatste minuut van de wedstrijd en eigenlijk gelijk hierna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Stokhof voor het eindsignaal. 2-1 was hiermee de eindstand en de drie punten waren binnen. Resume: Een goede eerste helft, met een beter wordend positiespel. Een mindere tweede helft met weinig rust in het spel. Maar het moet gezegd worden, het oh zo belangrijke positiespel zien we stukje bij beetje meer uitgevoerd worden door het team. Complimenten weer voor de inzet heren. Ga zo door!!!!