Hertha D1 komt er aan hoor…

03 november 2014

Vinkeveen, 1 november 2014 – In dit weekend voor de mannen van Don Leo Clement de Classico tegen Argon. “Natuurlijk zijn dit soort wedstrijden niet alleen voor die gastjes, maar ook voor mij de krentenbollen in de pap” Aldus club-icoon Gerard Roling bij de aftrap.

De hoogste D-pupillen van s.v. Hertha barsten van het talent maar helaas komt het er nog niet altijd uit dit seizoen. Maar op een of andere manier lijkt de weg omhoog deze week ingezet. Zowel dinsdag als donderdag werd er meer dan uitstekend getraind. Niet meer afwachten en “bewegen” als een standbeeld, maar er direct opvliegen en met goed positievoetbal aan de bal blijven.

Zo moet het jongens !!! Maar Argon zit eigenlijk in dezelfde fase en was vorige week reeds begonnen met een keurige overwinning op Breukelen.

Argon pakte vandaag het initiatief en bij Hertha ontbrak vanaf de aftrap de wil om (duels) te winnen deze zaterdagmorgen. Reeds na vijf minuten scoorde Argon vanuit een corner doordat er aan vinkeveense kant niet werd ingegrepen, zelfs niet op de eigen doellijn…0-1. En Argon was de hele eerste helft eigenlijk sterker en Hertha wist slechts een (halve) kans te creëeren… En toen was het rust en dus dé kans om het tij te keren. En dat gebeurde de tweede helft. De mannen hadden de boodschap van Don Leo en Urban Albers goed begrepen en zo was de tweede helft dus wél voor Hertha. Zo kwamen Vince, Rowan, Jay en Rens nu wel vóór hun man en ook op het middenveld werden de duels nu wél gewonnen door Ciaran, Niels en Frans. Zo moet het jongens!!! En als je dan ook nog door goed positiespel aan de bal weet te blijven ontstaan er vanzelf volop kansen. En wat is voetbal dan ontzettend leuk (ook om naar te kijken trouwens)... Jim en Vigo zagen hun kansen eerst nog op de lat en voorlangs gaan maar vijf minuten was er de dikverdiende gelijkmaker door Vigo. 1-1.

En dat zal naar meer smaken voor de Vinkeveens talentjes. “Jammer voor Breukelen want die zijn volgende week aan de beurt en dan gaan we voor de overwinning… en een patatje met” Aldus keeper Kaj te Beest na afloop met een vette knipoog richting de camera. We gaan het meemaken en houden u op de hoogte.