Hertha E3 boekt winst in 5 minuten.....

08 oktober 2014

Vandaag speelde de heren van de E3 voor het eerst in hun nieuwe samenstelling. Door omstandigheden bestaat de E3 in vervolg uit 11 spelers. Vandaag tegen De Meern, beide ploegen nog puntloos dus moest er geknald worden. Na 50 minuten zijn de jonge Herthanen helaas de verliezers, maar gezien het feit dat ze vandaag voor het eerst in hun nieuwe samenstelling speelden valt er voor de "staf" nog genoeg winst te behalen met deze fanatieke groep. Dat is wel duidelijk.

Waar het mis gegaan was is nog onduidelijk maar het speelschema vermelde: vertrektijd: 07:30 uur. Poehhh dat was vroeg, amper iemand op Herthanello behalve materiaalman Gerard die alles alweer stond te regelen. Top, want er moesten twee setjes kledij bij natuurlijk. Op naar De Meern waar de lokale E11 onze tegenstander was. Eerste helft zon en wind tegen, gunstig geloot zou je normaliter zeggen. Hertha aan de kick-off, en daar gingen de mannen. Nog wat onwennig aan de nieuwe posities die sommige spelers hadden toegewezen gekregen, werd de wedstrijd begonnen. Gelijk op gaand in het begin, maar De Meern zet gelijk de druk er op. De Meern hanteert veelvuldig de lange bal. Hadden verleden week een tegenstander die op de brommert leek, vandaag zagen we zijn tweelingbroer vermoedelijk in actie. Wat een beul. Maar helaas ook snel. Tot aan de 15de minuut kan Kevin Buitendam zijn doel schoon houden. Een aanval van De Meern waar er een aantal spelers vrij voor Kevin komen te staan, betekend de 1-0. Kom op mannen, nu wij. Maar het is De Meern dat gevaarlijker is, de jonge Herthanen worden achteruit gedrongen. Ze vechten voor wat ze waard zijn, prachtig om te zien de vecht- en werklust. Helaas is het twee minuten later weer raak, 2-0. We krijgen nog één goede mogelijkheid uit een aanval. De bal komt voor de voeten van Sander, die de bal aanneemt, goed legt en uithaalt. Helaas beland zijn schot op de hoek van paal en kruising. De terug stuiterende bal is helaas een prooi voor De Meern die direct uit de counter de 3-0 maakt. Gelukkig kan Corné iets later iets terug doen, met een bekeken schuiver laat hij de keeper kansloos, 3-1. Maar of de duvel er mee speelt, kort na de aftrap is het toch weer De Meern die de marge terug brengt naar 3. De verdedigers van Hertha komen een paar stappen te kort en maken de verkeerde keuzes, 4-1. Nog voor de rust wordt het nog erger, De Meern maakt de 5-1.

In de rust worden de mannen gewezen op de foutjes die geconstateerd zijn langs de lijn. De mannen zeggen de opdrachten te begrijpen, en weten wat ze moeten doen. Tweede helft zon en wind in de rug. De Meern trapt af en Hertha klapt er weer direct op. De posities blijven beter bezet, er gaat maar één man naar de tegenstander die balbezit heeft. De rest van het team pakt een tegenstander op waardoor de tegenpartij het lastiger krijgt een vrije man te vinden. Dat is de verdienste van ons team, onze mannen, er is dus winst geboekt! Super om ze zo fanatiek bezig te zien, een compliment meer dan waard. Helaas weet De Meern 4 minuten voor tijd nog 1 x te scoren, 6-1. Eerste wedstrijd in de nieuwe samenstelling is dus verloren maar er is genoeg winst te boeken met dit team en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Een mooie uitdaging!