Hertha B1 - Argon B2 2-1

08 oktober 2014

Zaterdag 4 oktober 2014, de competitiewedstrijd Hertha B1 tegen Argon B2. Een streekderby, en dat gaf in de week voorafgaand al wat commotie op school tussen sommige spelers van de beide ploegen. Ook na de wedstrijd was er heel even een opstootje. Jammer, want het is maar een voetbalspelletje en daar hoor je met z'n allen van te genieten. Dit geldt voor de spelers, de trainers, leiders, maar ook voor ouders en ander publiek. Maar nu de wedstrijd. Er werd gespeeld op veld 6 en dat staat garant voor het regelmatig zoeken naar de wedstrijdbal die te pas en onpas in de bossages aan de overkant, over de sloot, terecht kwam. Het was overigens prima voetbalweer. Na het beginfluitsignaal begonnen beide ploegen fanatiek aan het spel. Na ongeveer 5 minuten spelen had de keeper van Argon de bal. Mika stoorde en wist de bal te onderscheppen die door de keeper werd weggeschoten. Hij liet er geen gras over groeien en schoot de bal, over de keeper van Argon heen, in het doel. 1-0 was de stand en dat was een mooi vooruitzicht. Kijkend naar het spelbeeld in die eerste helft kan worden gezegd dat Argon het betere spel had, maar dat Hertha dit wist te compenseren door een enorme inzet. Beide ploegen kregen toch wel de nodige kansen maar wisten die niet te verzilveren. Ook nu weer bleek dat Hertha veel gebruik maakte van de lange ballen. Met deze stand en een toch wel tot nu spannende wedstrijd gingen beide ploegen de rust in. Na rust en aanvang van de 2e helft bleek dat Hertha met 10 man in het veld stond. Wat bleek, bij het verlaten van de kleedkamer maakte Maarten gebruik van het toilet en kon vervolgens de inmiddels afgesloten kleedkamer niet meer uit. Maar dit "foutje" werd snel hersteld. Ook de 2e helft gaf een bijna gelijk spelbeeld als de eerste. Argon werd als ploeg fysieker, de ploeg stond immers achter, maar Hertha beantwoordde dit goed. Ook nu had Argon een iets beter combinatiespel en dat mondde in de 20e minuut uit tot een hoge bal op het doel van Wouter. Wouter raakte de bal. De bal kwam tegen de lat en in de rommelige situatie die toen achterin ontstond wist Argon de gelijkmaker te scoren. De druk van Argon nam toe en er ontstonden hierdoor een paar lastige momenten voor Hertha. Maar keeper Wouter wist met een paar fraaie reddingen de stand gelijk te houden. Argon had nog een keer de pech door in een aanval de bal tot twee keer op de paal te schieten. Maar aan de andere kant van het veld lukte het hertha ook net niet om na een voorzet van Bjorn te scoren na een afrondend schot van Jesse. De spanning bleef onverminderd hoog en voor sommige spelers werd het een conditieslag. Met nog zo'n 10 minuten op de klok wisselde coach Erik in een keer drie spelers die het allerbeste hadden gegeven. Hierdoor kreeg Hertha nog een extra boost voor de laatste minuten. En dat bleef niet zonder gevolgen. In de laatste minuten passte Rene de bal van links over "de hele" naar rechts. De vrijstaande Thierry trapte de bal hard en hoog in het doel van Argon, onhoudbaar voor de keeper. 2-1 wat tevens de eindstand was van deze spannende pot. Weer een mooie teamprestatie voor deze hardwerkende ploeg, die nu met een wedstrijd minder gespeeld heel goede zaken doet aan de top van de ranglijst.