Hertha E1 volgas naar dubbele cijfers

05 oktober 2014

Het is toch eigenlijk niet normaal hoe het met die E1-mannetjes uit Vinkeveen gaat. Binnen anderhalve maand zijn de kanjers van Brouwer Transport van ‘allerlei spelertjes’ naar ‘een hecht team’ gegaan waar, als de diesel eenmaal loopt, de aanvalsmachine niet te stoppen is. Superscouts Sten de Lange en Maikel Meinsma tipten de E1 nog dat E2’er Daan Plevier wel eens van waarde zou kunnen zijn voor deze negen toppers. En zo geschiedde, de ‘speler met de mooiste linker van Vinkeveen’ werd definitief overgenomen maar de overgang had zoveel energie gevergd van Jeugdvoorzitter Michel Klinkhamer dat hij direct een weekendje weg moest. Gelukkig was zoon Mats er wel voor de wedstrijd tussen mede-koploper Hertha en ‘nummer laatst’ Badhoevedorp E2.

Nadat er even was gespiekt bij de ME1 van trainer Leo Clement, die gehakt maakte van KDO (maar ook stiekem toch even kijken ‘of er iets bij liep’, want zo zijn die E1’ers wel) gingen ze de kleedkamer in. In de bespreking werd er gehamerd op het overspelen en het ‘niet te makkelijk denken’ over een wedstrijd tegen de hekkensluiter en vooral de nasmaak van de leerzame, verloren oefenwedstrijd tegen Ouderkerk E2 wegspoelen.

Onder leiding van ‘Herthaan in Hart en Nieren’ Wim Aarsman, werd er om 10.00 gefloten voor het begin van de vierde competitiewedstrijd. Hertha begon wat stroef en Badhoevedorp zat fel bovenop de voorhoedespelers, wat combineren lastig maakte. Verdediger Cayden Hoekman moest zich jammer genoeg halverwege de eerste helft licht geblesseerd laten vervangen. Gelukkig kon hij in de tweede helft nog zijn minuutjes meepikken. De opbouw verliep rustig bij Hertha, waar keeper Andy Theijsmeijer makkelijk de backs kon bereiken. Pas na 11 minuten was het eerste gevaar: nieuwkomer Daan wiens schot gekraakt werd, werd daarna door (Goal)Mees van Zijtveld in de hoek geschoven. Het was het begin van een sterke periode van Hertha. Niet veel later raakte topscorer Niels ‘Zlatan’ Schoonderbeek de lat en in de rebound schoot aanvoerder Alfie Irving net over. Direct vanuit de uittrap was het Niels die goed druk zette en daarna het buitenkansje verzilverde en de 2-0 maakte. Vlak voor rust kopte Niels via de keeper naast en uit de corner schoot de van ziekte teruggekeerde Michel Passet de afgeslagen bal keurig binnen: 3-0.

Dit was, zo bleek, een rustig opwarmertje voor één van de doelpuntrijkste tweede helften in de Herthaansche historie. Met zijn gouden linker schoot Daan snoeihard de bal van 15 meter in de verre kruising en gaf het startschot voor nóg tien doelpunten. Dit hadden er zo nog meer kunnen zijn, als Alfie (Fly Emirates) met zijn snoekduik en vlak daarna Niels hun kans nog hadden benut. Met onderbrekingen was het daarna het Niels Schoonderbeek-doelpuntenfestijn en de Daan Plevier-assistenshow. De 5-0 (na een goede voorbereiding van Alfie), 6-0 (op eigen kracht), 8-0 (voorzet Daan, deel 1), 10-0 (voorzet Daan, deel 2 + volley, erg gruwelijk) en 12-0 (voorzet Daan, deel 3) zorgden voor een zogenoemde ‘Double-Hattrick’ van liefst zes doelpunten, waarvan drie feilloos op aangeven van Daan voor een 'Assists-Hattrick'. Tussendoor waren het Mees (7-0, met rechts), Daan (9-0), verdediger Tijn Eekhoudt (11-0) die hun doelpuntjes meepikten. Als slotstuk waren het Mats (die zijn bijnaam 'Koetje' weer eer aandeed) en Alfie (op aangeven van de prima spelende Sander de Vries) die de eindstand op 14-0 brachten. Hertha bleef, ondanks de voorsprong die groter en groter werd, goed overspelen en de spelers bleven oog houden voor hun teamgenoten. Erg knap mannen!

Een galavoorstelling van de bovenste plank en door het verlies van Pancratius bij Amstelveen, staan de Herthanen nu eenzaam bovenaan met de volle buit uit vier wedstrijden. En das toch lekker..