Breukelen B2 - Hertha B1 4-5

29 september 2014

Met 15 spelers vertrokken we naar Breukelen. Er moest worden gespeeld tegen Breukelen B2. De wedstrijd zou worden geleid door een echte KNVB scheidsrechter. Bleek dat deze heel precies was, want bij het invullen van het digitale wedstrijdformulier moesten zelfs de rugnummers worden ingevuld, gekoppeld aan de speler. Goed, precies om 11.30 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Hertha was in die eerste fasen van de wedstrijd de betere partij. De ploeg zette druk en de linies sloten aan. Eigenlijk had Breukelen tot dan toe nog niet veel in te brengen. In de 15e minuut kwam Sverre met de bal in het doelgebied van Breukelen. Hij wist Rene te bereiken die goed doorging en de score opende. Nu was het een kwestie van doorgaan en de score te verhogen. Maar dat bleef uit. Wel kwamen er nog een paar mooi aanvallen maar Breukelen leek te herstellen. Hierdoor ging het spel ook wat meer over en weer. Hertha lukte het niet om goed positiespel te spelen en de ploeg maakte veel gebruik van lange ballen. Rond de 40e minuut ontstond er gerommel vlak voor de doellijn van het doel van Hertha. De bal ging richting doellijn, maar keeper Wouter pakte de bal. De bal leek niet over de doellijn, maar de scheidsrechter, toch al gauw een meter of dertig verwijderd van het doel, meende toch gezien te hebben dat de bal over de lijn was geweest. Hij bepaalde hiermee gelijk de ruststand, 1-1. Het was duidelijk waar het aan lag. Trainer/coach Erik maakte dit nog eens duidelijk in de rust. Er moest minder gemekkerd worden en beter positiespel. Alle spelers waren het hiermee eens, dus vol goede moed op naar de 2e helft. Hertha werd in het begin van die 2e helft verrast door een sterker spelend Breukelen. Ook wist Breukelen in die beginfase te scoren. Een doorbraak en een schot dat over Wouter heen stuitte, 2-1. Het werd nu dus knokken geblazen om weer in de wedstrijd te komen en dat lukte. Binnen vijf minuten wist Jur na een pass van Gino met een mooi schot het team weer langszij te brengen. Het was dus zeker nog niet gedaan. In de 10e minuut lopte een spits van Breukelen de bal over de uitgekomen Wouter heen. Weer keek Hertha aan tegen een achterstand. Inmiddels had de scheidsrechter al een reeks echt twijfelachtige beslissingen genomen, waar beide teams behoorlijk nadeel van ondervonden. In de 20e minuut kreeg Hertha een vrij trap mee. Thom schoot naar Gino, via Gino viel de bal af en kwam net buiten de zestien meter. Daar was het weer Jur die met een poeier in de driehoek scoorde en de stand op 3-3 bracht. Zo ging het over en weer. In de 25e minuut had Wouter een ongelukkig moment waardoor Breukelen weer op voorsprong kwam. Maar Hertha bleef wel doorknokken. In de laatste tien minuten kreeg Hertha een vrije trap toegekend. Maikel ging achter de bal staan. Hij schoot van een afstand van een meter of twintig de bal ineens in de driehoek van het doel van Breukelen, het was weer gelijk. De spanning was om te snijden, weinig tijd meer over, Hertha dat knokte en een dubieuze scheidsrechter waren de ingredienten voor die laatste minuten. Kort voor het einde werd Julian op links aangespeeld, een van de laatste aanvallen. Hij kreeg de bal voor het doel waar Mika de klus afmaakte en de winnende goal scoorde. Het was op het nippertje, maar eind goed al goed, de punten tellen. Volgende week Argon thuis, dan zal Hertha toch weer het voetbal van de eerste wedstrijden moeten laten zien. Voorlopig staat de ploeg 2e op de ranglijst achter Argon, dat beloofd dus wat voor volgende week!