Hertha E1 wint topper in Aalsmeer

28 september 2014

Na twee krappe overwinningen van 4-3 tegen Amstelveen en Nieuw-Sloten, ging Hertha op weg naar Aalsmeer om tegen de plaatselijke FC te spelen, en vroeg. Want de uitwedstrijden zijn tot nu toe allemaal om 9.00 geweest, in de categorie ‘dan heb je nog wat aan je dag’. Dat niet alleen, als dan ‘koele kikker’ Michel Passet nog vroeger afbelt (KPN werd wakker geschrokken door een belletje op dat tijdstip) vanwege ziekte, hangt er een lastig ochtendje in de lucht. FC Aalsmeer had ook nog geen wedstrijd verloren, dus de handen konden uit de mouwen.

De schitterende kunstgrasmat en het nazomerzonnetje leek iets anders aan te geven. Maar in de eerste minuut schoot de spits van FC Aalsmeer de bal richting de verre kruising, maar keeper Andy ‘Cillessen’ Theijsmeijer tikte de bal net genoeg aan en via de lat werd het geen goal. Een redding van grote klasse Andy. Twee minuten later kon hij niets doen aan de 1-0: de rechtsbuiten van FC Aalsmeer werd nauwelijks aangepakt en schoot de Herthanen op achterstand. Alfie Irving werd goed bediend door Mats ‘Koetje’ Klinkhamer en schudde een technisch hoogstandje uit z’n mouw. Met één beweging stuurde Alfie de FC Aalsmeer-back schitterend de bloemenveiling in en dwong de keeper met een strak schot tot een uiterste krachtinspanning. Niet veel later was het door een dekkingsfout 2-0 en kon Hertha weer eens in achtervolging. Hertha had moeite om het spel te spelen waar ze goed in zijn. Er lag veel ruimte, maar deze werd niet echt benut en de tegenstanders was vaak in de reactie gevaarlij. Gelukkig kwam de aansluitingstreffer nog voor rust. Tijn Eekhoudt zijn voorzet werd niet goed verwerkt door FC Aalsmeer en verdediger Sander de Vries plaatste de bal prima in het zijnetje voor 2-1.

Tweede helft, met zon in de rug en een veel beter Hertha onder leiding van aanvoerder (Race)Mees van Zijtveld die maar bleef gaan aan de linkerkant. Er werd goed getikt en door de dreiging van Hertha en de zon in de keeper z’n gezicht, werden er veel corners weggegeven. Tijn legde één van deze corners heerlijk op de inlopende Mats, die de bal mooi in de hoek plaatste en de gelijkmaker op het scorebord bracht. Daarna waren er weer vele momenten die het seizoen van de E1 tot nu toe typeren: veel kansen maar op miraculeuze wijze de score niet kunnen uitbreiden naar een veilige marge. Net naast (bijv. Cayden Hoekman), net gepakt door de keeper of op de lat (Tijn). Spits Niels Schoonderbeek rende zich zes slagen in de rondte, werkte gruwelijk hard en zette vaak vroeg druk op de verdediging van FC Aalsmeer. Dit mondde uit in de 2-3: Niels ontfutselde de bal, zag Alfie vrij staan en met een geplaatst rollertje schoot Alfie zijn eerste competitiegoal tegen de touwen. Mees beloonde daarna zijn prima wedstrijd met een assist op Niels die zijn dikverdiende goal binnenschoot en de eindstand op van 2-4 op het bord bracht. De aanhouder wint Niels, zo is het maar net.

Komende week twee wedstrijden op Herthanello voor de E1, donderdag oefenen tegen Ouderkerk E2 en zaterdag voor de competitie tegen Badhoevedorp E2. Daarbij heeft de E1 zich buiten de transferperiode om nog versterkt met ‘de speler met het mooiste linkerbeen van Vinkeveen’: Daan Plevier.