Hertha F3 gaat voor het eerst ten onder!

28 september 2014

Na afgelopen week weer 2x getraind te hebben, was het zaterdag 27 september tijd voor de 3e wedstrijd van de competitie. De jongens van de F3 speelden als ongeslagen koploper uit tegen RKDES in Kudelstaart. Na een voorbespreking in de kleedkamer, een fotomomentje en de warming- up, klonk om 9:30 uur het fluitsignaal. De wedstrijd was begonnen.

De jongens van RKDES gingen direct in de aanval. Dit was wel even iets anders dan de afgelopen wedstrijden van de F3. Een beetje overrompeld door de fysiek sterkere tegenstanders gingen de jongens, de enkele keer dat het kon, ook in de aanval. Helaas zonder resultaat in de eerste helft. Onze verdediging liet te wensen over, waardoor keeper Mats, ondanks zijn inzet, het moeilijk kreeg. Met 0-3 gingen we de rust in.

Een mooi moment om in de kleedkamer het e.e.a. te evalueren en weer neer te zetten.

De 2e helft hebben onze jongens laten zien dat ze karakter hebben. Mats ging het veld in en Mike ging op doel. Na 10 seconden kwamen ze terug in de wedstrijd dankzij een mooie goal van Julian. Met de goede spirit lieten ze zien dat je bij achterstand nog niet verloren hebt. Er werd beter verdedigd en de jongens kwamen meer aan de bal. Toch waren er nog wat aanvallen van RKDES die door de sterke spitsen van hen werden afgerond.

De jongens legden de 2e helft ook een paar hele mooie aanvallen op de mat, uiteindelijk resulterend in de 2-5 van Bram. Er waren tevens nog 2 kansen op de 3-5 of zelfs 4-5.

De wedstrijd eindigde met een verlies 2-5. Desondanks gaan onze jongens naar huis met weer wat ervaring extra, mooie leerpunten voor de training en een goed gespeelde 2e helft.

En daar gaan ze volgende week hun voordeel mee doen!