C1: Het was een mooie nazomerdag

25 september 2014

Zaterdag 20 september - Hertha C1 speelden hun eerste wedstrijd thuis tegen Amstelveen 1. Die kenden, net als ons, een moeilijke eerste wedstrijd dus allebei de ploegen gingen vandaag voor de winst. Maar in de aanloop van deze wedstrijd moesten we nog een tegenvaller verwerken: onze laatste man viel weg met een kuitblessure, maar gelukkig wilde Tobi bij ons invallen. Met Kevin als scheidsrechter en Paul z’n vader als vlagger konden we van start.

We zaten er bovenop van het eerste fluitsignaal. Dit leidde tot een enorm kans in het begin van de wedstrijd, maar daar gingen we nogal slordig mee om. Voor een leeg doel ging de bal hoog over. Als dat dan maar geen voor teken is voor het verloop van de wetstrijd. Gelukkig was dat niet het geval en we bleven voor iedereen bal knokken. Dat leidde tot een verdiende voorsprong door een mooi doelpunt van de spits. Toch moesten we blijven opletten. Het was een stugge ploeg en na een smerige overtreding op hun helft kon Dennis een vrije trap nemen. Martijn kopte deze er vervolgens heel mooi in: 2-0. Maar niet veel later even werd een lange bal niet goed beoordeeld, was het wel of geen buitenspel? Een doelpunt was het wel en 2-1 de rust in.

Na wat uitleg van de trainer en zijn kijk op wat we vooral goed deden en waar we op moesten letten, werd het al snel 3-1. door weer een goede aanval van de voorhoede. Daarna was het toch weer billen knijpen, toen het 3-2 werd. Maar daarna was het beste er af bij Amstelveen, mede door de warmte. Het werd ook nog 4-2, door goed opletten en overzicht van Joost, en 5-2 vlak voor tijd. Niet alleen de voorhoede was in vorm, maar ik vond dat we er stonden als ploeg en dan kom je tot dit resultaat.