Hertha F2 wint ook van Ouderkerk

28 september 2014

Na de ruime overwinning op Badhoevedorp en de zwaarbevochten 0-2 zege in Aalsmeer van vorige week, moesten de jongens van Hertha F2 dit keer aantreden in de thuiswedstrijd tegen Ouderkerk F5.

Een team dat er dreigend uit zag, stelden de jongens al snel vast. Bijna alle spelers van Ouderkerk waren een kop groter dan de heren uit Vinkeveen (en Waverveen). Om de jongens gerust te stellen werd er nog even aan herinnerd dat ze dit jaar alles hadden weten te winnen door heel goed samen te spelen en slimmer te zijn dan de tegenstanders. Vol goede moet begonnen ze vervolgens aan de wedstrijd.

Al snel bleek de vrees voor de fysieke kracht van Oudekerk niet gegrond. Hertha was vanaf de eerste minuut dominant en zorgde met flitsend overspel en felle rushes vanaf de zijkanten voor het nodige gevaar. Al na een paar minuten lag de eerste bal in het net: Tim Stubbe kreeg de bal vlak voor het doel voor zijn voeten en haalde hard uit: 1-0! Het was alweer zijn 10e doelpunt van het seizoen. Hierna hield Hertha veel balbezit, hoewel ook Ouderkerk er twee keer vervaarlijk uitkwam. Een schot van Ouderkerk belandde op de lat, een andere poging werd nog maar net geblokt door keeper Tim Wolfgramm, die uitstekend zijn goal verkleinde bij een snelle counter van Ouderkerk.

Ondertussen wist Hertha wél te scoren. Jasper Mons maakte op aangeven van Tim Stubbe knap de 2-0. En even later schoot hij ook beheerst en hard de 3-0 binnen, nadat hij zich slim had vrijgespeeld in het strafschopgebied. Dat bleek meteen ook de ruststand.

Hertha liep na rust nog verder uit. Al snel viel de 4-0 na een goed doelpunt van verdediger Tim Wolffgramm (die als keeper inmiddels was vervangen door Tim Stubbe). Daarna viel er enigzins onverwachts toch een mooi tegendoelpunt, door wat slordigheden achterin wist de snelle spits van Ouderkerk de eer te redden. Dat prikkelde de mannen van Hertha blijkbaar nog extra, want daarna vielen er nog drie doelpunten te genieten. Na goed doorzetten van Lars van den Berg, wist Jasper Mons de bal keurig door te spelen op Yassine Mansi, die simpel kon scoren: 5-1. De 6-1 was een onnodig doelpunt, nadat de keeper een vrij zacht schot van Tim Wolffgramm door zijn benen liet rollen. De vreugde bij Hertha was er echter niet minder groot om! En in de laatste minuut viel zelfs nog de 7-1 na een droog schot van Pelle Reijers, die wederom de ruimte tussen de benen van Ouderkerk’s keeper wist te vinden. Met deze ruime zege staat Hertha F2 inmiddels fier aan kop: 3 gespeeld, 9 punten.