‘On-Herthaans’ goed van de E1!!

14 september 2014

Als de competitie begint, ben je nog vol in de race voor het kampoenschap, zo is ’t maar net. Na vier beker/oefenwedstrijden ging ’t dan toch voor het ‘echie’ voor de E1-toppers van Hertha: twee overwinningen (Argon E2 en Olympia E1), een gelijkspel (CSW E1) en een verliespartij (Abcoude E2). “Vooral die laatste is nie in de warme kleren gaan zitten.. Ze hadden bekant toch bes’ kansen daar in Abkou, maar hij wou er nie in. En dan motte we nog naar een andere hoek voetballen ook. Amstelveen, daar ben ik nie zo bekend nie.”, aldus clubicoon en spelersbuschauffeur Gerard Röling.. Maar inderdaad, Amstelveen Heemraad vinden, was nog niet zo makkelijk. Met al die voetbal- en hockeyverenigingen.

Inmiddels geland met die prima bus, waanden Mats ‘Koetje’ Klinkhamer en ‘Goal/Kool’Mees van Zijtveld zich bij een Hockeyvereniging (spelersvader Menno herinnerde zich die club nog, van vroeger, jaja Menno), met inderdaad die meisjes, maar toch moest de focus bij de wedstrijd blijven. Wellicht dat de Vinkeveense Cruijffies toch een beetje beduusd waren van al dat vrouwelijk schoon, want er werd toch wat afwezig gevoetbald de eerste minuten. Balletje ging wel rond op het biljartlaken van Amstelveen, van keeper Andy Theijsmeijer, naar bijvoorbeeld verdediger Sander de Vries, maar ook vooral weer terug en heen en weer. Vooral corners waren gevaarlijk, maar ook voor de E1’ers zelf, want de eerste counter uit zo’n vlijmscherpe Tijn Eekhoudt-corner was 1-0 voor Amstelveen Heemraad. Nog twee van die counters en de E1 ging rusten met een 3-0 achterstand.

Poeh.. Dat was niet best, en Hertha op achterstand de tweede helft in, is ook niet een zekerheidje voor succes. Dus de schouders eronder en de beuk erin. Herboren waren ze en ze gingen als de brandweer. Aanvallers Cayden Hoekman en Alfie Irving zette vroeg druk en verdedigers Michel Passet en Sander waren attent tijdens de uitbraken van Amstelveen. De aanvallend ingestelde Niels Schoonderbeek beloonde zijn sterke tweede helft met een goede 3-1: strak tegen het net, klasse Niels. Vlak daarna een vrije trap op tien meter van de goal en als afleiding werd linkspoot Mees ingebracht. Ondertussen was het Mats die het helemaal onder controle had: een schitterende trap in de verre kruising en absoluut ‘Goal van de Week’-waardig. Dat was ook de 3-3 van Michel. Uit een afgeslagen corner nam de ‘man in vorm’ de bal heerlijk op de pantoffel en verdween pardoes in de benedenhoek. Ondertussen was spits Cayden een penalty ontnomen, want dat was er toch wel zeker eentje! Met nog twee minuten te gaan hing ’t erom, doen ze het of doen ze het niet? Niels, ingevallen voor de geblesseerde Mees, speelde zijn mannetje uit en zag Tijn voor de goal vrij staan. Tijn deed een soort trekstoot met buitenkant voet, als Dick Jaspers in zijn goede tijd, en passeerde zo de compleet verbaasde keeper. Toch lekker, voetballen op zo’n biljartlaken.

“On-Herthaans goede comeback! Dat was het.”, aldus Jeugdvoorzitter Michel Klinkhamer. “Dan heb ik niet eens ruimte genoeg op de achterbank om die hockeymeisjes mee te nemen voor deze E1-toppers, want die zwichtten compleet na het zien van zoveel passie. Ach, volgende week thuis dan maar tegen Nieuw-Sloten E2, zonder hockeymeisjes.”