Knappe overwinning Hertha E4 op CSWE8M 3-2

13 september 2014

Vandaag was het dan zover, de eerste competitiewedstrijd voor de toppers van de E4. De E4 van dit seizoen bestaat uit; Sem Snoeren, Niels van der Maat, Thijs Stroet, James Austria, Sander van Senten, Finn Voorbij, Lars Jansen, Matthijs Kok, Corné Huijbreghs en keeper Steve Boekel. De voorgaande oefen- en bekerwedstrijden werden ruimschoots gewonnen, en door de week werd er ook nog "gespeeld" met sv Nieuwkoop die wilde oefenen tegen de E4. Deze midweekse wedstrijd werd met 20-0 gewonnen. Vandaag dus de eerste serieuze testcase. De tegenstander uit Wilnis bestond volledig uit meisjes. Hertha was gewaarschuwd, dit meisjesteam had al meerdere teams van Hertha verslagen met dikke cijfers. Voor de wedstrijd werden de E4 toppers hierop gewezen door de coaches Paul en Duncan. Gewoon er in "kleunen" en niet denken 'het zijn meisjes, ik moet voorzichtig doen' want als je niet het duel aan ging kon het wel eens een hele lastige ochtend worden.

Nadat alle spelers gemeld waren waar ze moesten staan, begonnen de toppers dan aan hun eerste competitie en thuiswedstrijd. Het balletje ging lekker rond en Hertha schoof langzaam door om de tegenstander vast te zetten. CSW had twee snelle meiden voorin, en hanteerde vaak de lange bal om deze meiden in stelling te brengen. Dit gebeurde een paar keer, maar de verdedigers van Hertha en keeper Steve voerden hun taken prima uit. In de 5e minuut kon de trouwe Hertha aanhang juichen. Nadat een overtreding was gemaakt door CSW, nam Finn Voorbij plaats achter de bal en van een meter of 15 knalde hij de leren knikker in het doel. Heerlijk doelpunt en de 1-0 voorsprong op het bord. Het spel volgde op en neer en het tempo was hoog. Zoals gezegd hanteerde CSW de lange bal, en hielden zij het slot op de deur door continu één meisje achter te houden. In de 20ste minuut wederom feest in het Vinkeveense kamp, Finn Voorbij was wederom de doelpuntenmaker, 2-0. CSW liet zich niet kennen na de 2-0 achterstand en begon aan een offensief. De scheidsrechter keek op zijn horloge om voor de rust te fluiten, maar op dat moment wisten de meiden de 'aansluitingstreffer' binnen te schieten, 2-1. Daarna was het direct rust. De limonade had gretig aftrek, de rust werd gebruikt om de mannen van aanwijzingen te voorzien.

De tweede helft begon en Hertha begon direct druk te zetten. Doordat er ruimte ontstond op het middenveld was het heel verleidelijk om door te schuiven. Hiermee kwamen de aanvallers van CSW nog vrijer te staan, en was het wachten op de gelijkmaker. Gelukkig kwam deze er niet, de jonge Herthanen vochten voor wat ze waard waren. De keeper van CSW was niet zo heel groot, hier was voor de wedstrijd en in de rust op gewezen door de coaches. Met de wind mee, en in schietpositie moesten de heren het maar eens proberen. In de 20ste minuut van de tweede helft was het eindelijk raak, "witte" Sander van Senten knalde de bal in de rechter beneden hoek, 3-1. De wedstrijd leek binnen, maar CSW wist niet van opgeven. Twee minuten laten wisten de dames keeper Steve te verrassen. De bal werd niet goed uitverdedigd door Hertha, en de bal werd binnen geprikt door CSW, 3-2. Het werden nog 3 hele spannende minuten maar Hertha wist de overwinning binnen te slepen. Een prima start van de competitie wat veel vreugde in het Vinkeveense kamp teweeg bracht.

Volgende week wederom een thuiswedstrijd, dan kom vv Kockengen op bezoek op de Momhoek. Aanvang van de wedstrijd is 10:00 uur.