Hertha E1 kan alleen gestopt worden door onweer

24 augustus 2014

Nou, daar was hij dan ineens: de start van een nieuw seizoen. Een nieuw seizoen, wellicht met veel avonturen van Niels, Tijn en de rest. De E1 is dit jaar opnieuw een ‘goed stel’ en was als één van de eersten op Sportpark Herthanello te vinden. En dat moet ook, wat er staat meteen een derby tegen ‘die blauwen uit Mijdrecht’ op het programma. Mees van Zijtveld en Andy Theijsmeijer waren deze week zelfs nog drie dagen spioneren om de tactiek van Argon E2 in kaart te brengen. “Maar ik denk dat dat wel goed moet komen, tenzij we gestopt worden door de weersomstandigheden.”, aldus weerman Andy.

Om maar meteen lekker te beginnen, was het 7.45 verzamelen op Herthanello. Ondanks het tijdstip, waren de mannen fris en zagen er scherp uit, gestoken in mooie tassen en trainingspakken van Brouwer. Met de dauw nog op het veld klonk het beginsignaal voor de eerste wedstrijd van het seizoen. En dat had nauwelijks geklonken of het was Michel Passet die na een goede individuele actie het eerste Hertha-doelpunt op z’n naam zette. De Hertha-toppers waren veel beter dan de Argonauten en dat zorgde voor vele corners. Uit een van die corners, welke allemaal schitterend werden getrapt door Tijn Eekhoudt, was het Mats Klinkhamer die uit de draai binnen schoot. Dit was vlak voordat onweer tijdelijk een einde maakte uit de eerste helft. Als Andy maar niet gelijk krijgt..

Niels Schoonderbeek was met z’n goede been uit de kleedkamer gekomen, voor de tweede helft van de eerste helft (begrijpt u het nog?). Hij zorgde dus met dat been met een geplaatste bal langs de keeper voor 0-3, uit een mooie voorzet van Mees voor 0-4, en speelde na een mooie slalom Alfie Irving vrij die knap 0-5 binnenschoot. Kennelijk was Hertha toch met tien man afgereisd naar Mijdrecht, want Edje Eigen Doelpunt zorgde op slag van rust voor 0-6. Thanks Ed! De Mijdrechtenaren konden bitter weinig daar tegenover zetten, mede door het uitstekend verdedigen van Cayden Hoekman en Sander de Vries.

Dan nu de ‘derde helft’ (begint bekant op steeds jongere leeftijd, dat derde helft-gebeuren) waarin Hertha niet goed begon. Andy kreeg wat meer balletjes te verwerken en ook de verdediging moest meermaals handelend optreden. Argon kreeg wat kansen maar toch was het Hertha dat de eerste goal pakte: Me(e)ssie legde met een prima stift van een metertje of 15 de bal keurig achter de gelegenheidskeeper. De onnavolgbare Tijn dreef daarna de verdediging maar weer eens tot wanhoop. Hij werd onderuit gehaald vlakbij het doel en dat resulteerde in een penalty die door Mats knalhard in de kruising werd geschoten. Ook de zijkanten werden goed benut en het was Mees die Niels bediende voor zijn hattrick-goal. Een klein foutje in de verdediging zorgde voor de Mijdrechtse eretreffer. Mats deed er nog een hattrick bovenop en bracht Hertha op dubbele cijfers door het lelijkste doelpunt van de dag uit een kluts. Het slotstuk was van grote schoonheid en zal wellicht nog herhaald worden in Voetbal International maandagavond: vanuit een achterbal zette keeper Andy de aanval op via Cayden en die bereikte met een goede steekbal Mats die Mees inspeelde. Mees en Alfie zette een mooi een-tweetje op en Mees rondde keurig af in de benedenhoek.

‘Altijd lekkert, met dubbele cijfers winnen daar in Mijdreg van Stormvogels.. Ken ik weer een weekendje op teren’, aldus clubicoon Gerard Röling.