Hertha JO19-1; Dat is een goed stel hoor(!)

16 december 2021

De mannen van Jeroen Stubbe beleven een mooi voetbalseizoen!

Zie bijgaande foto, vergelijkbaar met die van het Nederlands elftal na de gewonnen EK-finale in 1988 met Theo Reistma, weet u het nog?

Uitkomend in de Hoofdklasse is er elke week een sportieve uitdaging en zijn deze mannetjes samen echt een TEAM. Bovendien is er altijd sfeer en humor en die combinatie van dat alles maakt letterlijk en figuurlijk de doelpunten...

Het eerste jeugdelftal van Hertha draaide deze zaterdag een vroege voorstelling tegen Joga Fortius in Amsterdam. Er stond vandaag wat op het spel want bij een overwinning zou SV Hertha deze eerste seizoenhelft de vierde plaats bereiken met een nog grotere uitdaging in het vooruitzicht voor 2022.

De Vinkeveners waren het begin van de eerste helft wat slordig in de passing, wel of niet vanwege gierende adrenaline of zenuwen. Daarna pakte Hertha de wedstrijd en bereikten steeds meer aanvalsgolven steeds vaker het vijandige Amsterdamse doel. Met goede kansen voor spits Sem Werneke, tweede spits Michel Passet, linker spits Yanick Sumajow. Aan de andere kant voorkwamen

Nick Verwey, Sander de Vries en Lucas Veenhof tegentreffers door scherp te verdedigen. Ruststand 0-0.

In de rust werd besloten nog aanvallender te gaan spelen met de absolute wil om te winnen(!). Dat resulteerde in een schitterende voetbalshow die zich vooral op de helft van de tegenstander afspeelde. Ook de tweede helft waren de kansen voor de Vinkeveners maar het lukte Yanick Sumajow, Mats Klinkhamer en Niels Maas net niet. Maar dat tie ging vallen was voelbaar, een goal kon niet uitblijven. Tegelijkertijd werd het een ware conditieslag.

De dugout van Hertha leek met heel veel uitvallers de 2e helft wel een veldhospitaal geworden. Helemaal toen Ciraran Green na een schitterende passerbeweging net buiten het 16 meter gebied onderuit werd gezaagd en ook het veld bijna per brancard moest verlaten. Er waren nog 5 minuten te spelen en Hertha moest verder met 9 man((!) maar had wel een vrije trap liggen. Rens Kok draaide de bal de doelmond in en de bal caramboleerde de goal in; 0-1.

Een dikverdiende overwinning(!). Hertha bereikte daarmee de vierde plaats in de Hoofdklasse nipt boven CSW en Argon. Mooie tussenstand naar wij dachten. Maar bovenal zit er voetballend nog veel meer in en juist daar gaat het om in de jeugd bij Hertha. En dat is in meer dan goede handen bij Topcoach Jeroen Stubbe die de mannen 100% beleving bijbrengt en dat je voetballen vooral doet zonder bal… En ja U leest dat laatste goed, je snapt het pas als je het ziet!