MENU
 

Succesvolle start competitie voor Hertha dames 30+

27 september 2021

Bij Hertha is alweer een jaar of vijf een enthousiast dames 30+ team actief. De afgelopen periode hebben zij, binnen de mogelijkheden, getraind in de hoop dat er weer competities gespeeld kon worden. Van een periode niet trainen naar trainen in groepen van 4 etc. Na een lange periode van saaie vrijdagavonden was vrijdag 25 september jl. weer de eerste keer dat er competitie gespeeld kon worden. De dames 30+ competitie wordt gespeeld op half veld met 7 tegen 7 speelsters. Er wordt een toernooi gespeeld samen met 4 andere teams uit de regio. Deze eerste competitieronde waren de Hertha dames te gast in Hilversum bij Olympia.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen ‘t Gooi uit Hilversum. De spanning van de eerste wedstrijd was te merken maar het zelfvertrouwen groeide gestaag. De stand werd beslist door de verlossende goal van Floor Vioen. Zo werd de eerst wedstijd dit seizoen gewonnen met 1-0.

Direct daarna kwam de wedstrijd tegen de dames van Maartensdijk. In deze wedstrijd werd de score geopend door Annelies Oudhuijsse die dankzij de top-pass van Anita Scherpenzeel de bal in de rechterbovenhoek van de goal knalde. Maartensdijk gaf zich niet zomaar gewonnen en bleef druk zetten op de Hertha Dames en kwamen zo met 1-1 gelijk. Ondanks het fantastische keepwerk van Lonneke Boekel kwamen de Hertha dames door een eigen doelpunt van Mirjam Klinkhamer nog even kort in de problemen. Dit werd opgelost door een mooie goal van Manon van Scheppingen. Deze wedstrijd werd daarom afgesloten met een mooie 2-2 gelijkspel.

De derde wedstrijd van de avond volgde direct tegen een nieuw team uit Kockengen. Deze dames gingen enthousiast van start maar waren niet opgewassen tegen de ervaren Hertha dames. Dankzij de wijze voetbal lessen van Cees Huisman en Frank Vousten bleven zij rustig aan de bal en werden er mooie 1-2 tjes gespeeld. Hierdoor kon Patricia (Patty) van Tol een strakke pass geven aan Elles Offerman die de beslissende 1-0 maakte. Hierna konden de dames even uitrusten voor ze begonnen aan de laatste wedstrijd van de avond.

De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen de thuisploeg Olympia. De dames van Hertha roken hun kans om deze avond al hun harde trainen te verzilveren. Het spel ging “op en neer” maar de Vinkeveners lieten de dames uit Hilversum geen ruimte. Al snel werd de strakke voorzet van linkerspits Fiona Verbruggen door Marion Ros afgemaakt! Doordat de verdediging stond als een huis kreeg Olympia geen kans meer om gelijk te komen. Daarna volgde nog een uithaal van Monique Simons die deze avond een gouden randje heeft gegeven. Deze laatste partij won Hertha met 2-0 en waren daardoor de winnaar van de avond.

Deze competitieavond is traditiegetrouw afgesloten in de kantine, want winnen is leuk maar de gezelligheid staat voorop. De volgende speelronde is vrijdag 8 oktober as. thuis in Vinkeveen waar de eerste wedstrijd begint om 20.00 uur.

hertha dames

Naar het overzicht