Afgelopen zaterdag heeft Hertha de tweede competitiewedstrijd gespeeld tegen UNO. Dit is een onbekende ploeg voor Hertha, maar de uitslagen van UNO hebben Hertha niet laten schrikken.

Opstelling: Janieck (K), Zellie, Bart, Dennis, Maikel, Bjorn, Jur, Sep, Tommy, Joost, Mike ©.

Wissels: Danny (K), Robin, Ronald, Stefan.

Eerste helft

Vanaf de aftrap werd direct duidelijk dat UNO niet van plan was om het spel te gaan maken. Met één spits in de punt en 10 spelers achter de bal wilde UNO de wedstrijd gaan uitspelen. Waarschijnlijk om de schade zo veel als mogelijk te beperken. Hertha heeft zijn best gedaan om nog wat van de wedstrijd te maken en de supporters nog wat te geven om van te genieten, maar dit was heel lastig tegen een ploeg die niet van de eigen helft af wilde komen.

De spelers van UNO konden de snelheid van het spel van Hertha niet bijhouden wat resulteerde in behoorlijk lompe overtredingen. De scheidsrechter bestrafte dit een enkele keer met een gele kaart, maar vond het niet nodig om iemand van het veld te sturen. De spelers van Hertha lieten zich niet gek maken en gingen na een natte spons gewoon weer verder waar ze gebleven waren.

Met een balbezit percentage van ongeveer 80% weet Hertha de eerste helft het spel te maken en wordt er gerust met een 0-2 voorsprong. Joost en Bart hebben de goals gemaakt.

Tweede helft

De tweede helft was bijna identiek aan de eerste helft. UNO had in de 60e minuut voor het eerst een schot op doel uit een onmogelijke hoek, die Janieck makkelijk van de grond kon oprapen.

Doordat Hertha zoveel sterker was kon Andre wat wissels doen om zo spelers weer op te laten laden voor volgende week, waar Hoofddorp de tegenstander is. Sep, Tommy en Maikel werden gewisseld voor Ronald, Robin en Stefan. Zo konden zij nog proberen op een creatieve manier door de verdediging van UNO heen te komen.

De wedstrijd eindigt in 0-5, waarbij Mike en Robin de goals maken. UNO is in deze wedstrijd geen seconde gevaarlijk geworden. Het belangrijkste van deze wedstrijden zijn de drie punten, omdat je eigenlijk alleen maar kan verliezen van zo een tegenstander.

Volgende week om 14:30 speelt Hertha tegen Hoofddorp waar Hertha weer gaat knokken voor de drie punten. De steun van de supporters werkt altijd erg goed bij Hertha, dus hopelijk kunnen we weer veel mensen langs de lijn verwelkomen!