Goede competitiestart voor Hertha 1

22 september 2020

Afgelopen zaterdag mocht Hertha 1 de competitie starten tegen een veelbelovende tegenstander, namelijk Atletico Amsterdam. Al eerder werd tegen Atletico Amsterdam in de nacompetitie gespeeld, dus Hertha wist wat voor soort team ze konden verwachten.

Opstelling: Regi (K), Sten, Bart, Ronald, Maikel, Jur, Robin, Sep, Tommy, Mike ©, Joost.

Wissels: Danny (K), Bjorn, Martijn v.d. Horst, Ivar

Eerste helft

Hertha pakte de wedstrijd weer op waar zij de vorige wedstrijden geëindigd waren. Met stabiel en goed voetbal werd Atletico Amsterdam direct vastgezet en pikt het middenveld van Hertha alle tweede ballen op. Het technisch vaardige team van Atletico heeft het 10 minuten volgehouden voordat de keeper de bal uit het net kon pakken. In de 10e minuut wist Mike de score te openen op aangeven van Joost.

Hertha bleef de bovenliggende partij en wist de druk erop te houden. Een paar kleine kansen werden gecreëerd, totdat Joost in de 20e een goed opgezette aanval binnenschiet. De opzet van de aanval was zeker net zo mooi als de tweede goal van deze dag.

Atletico kwam wat meer aan voetballen toe na de 2-0 voorsprong, maar wist een paar kleine kansen niet af te maken. De verdediging wist samen met Regi de 0 nog even vast te houden. Dit was een belangrijke periode in de wedstrijd, omdat Atletico met wat meer vertrouwen nog best gevaarlijk zou kunnen worden. In de 25e minuut werd de score uitgebreid naar 3-0, waarbij de keeper een schot van Mike nog wist te houden., maar Tommy vanuit de rebound alsnog scoort. Afgelopen weekend had ik, tot grote teleurstelling van Tommy, zijn assist gemist. Om het goed te maken heb ik om deze goal extra hard gejuicht.

Atletico was dit waarschijnlijk niet helemaal gewend, want je merkte dat ze wat geforceerd de wedstrijd probeerde om te draaien wat voor een klein akkefietje zorgde. Zowel de speler van Hertha als van Atletico kregen een gele kaart. Aan de kant van Hertha werd Tommy gewisseld voor Bjorn, omdat er met 3-0 voorsprong geen risico’s genomen moesten worden. Tot de rust was het nog even knokken om de 0 te houden, maar daar was het team in ieder geval in geslaagd. 3-0 ruststand.

Tweede helft

In de tweede helft had de scheidsrechter wat moeite met het tempo van de wedstrijd. Deze beste man deed het waarschijnlijk niet expres, maar maakte in de tweede helft wat grote verkeerde beslissingen. Net begonnen aan de tweede helft weet de keeper van Atletico een schot op doel niet klem vast te pakken, waardoor Joost de bal kan inschieten. De scheids had hierin een overtreding van Joost op de keeper gezien. Geen 4-0 dus, ondanks dat dit wel een verdiende stand had geweest.

Nadat Hertha eigenlijk met 4-0 voor had moeten staan wist Atletico Amsterdam de 3-1 te scoren. Ook bij de 3-2 was de beslissing van de scheidsrechter wat discutabel. De aanvaller van Atletico nam de bal aan met zijn arm en scoort. De aanvaller gaat zich positioneren om vanuit een vrije trap voor Hertha verder te kunnen voetballen, maar de scheidsrechter vindt dat de goal moet tellen. Dit cadeautje zorgde voor wat extra spanning en ook wat meer geloof bij Atletico.

Hertha heeft zich al meerdere malen weerbaar getoond en laat zich niet gek maken. Direct na de 3-2 begint Hertha de druk weer wat op te voeren en weet Joost binnen 3 minuten de 4-2 binnen te schieten op aangeven van Bjorn.

Tegen het einde van de wedstrijd komt Atletico rond de 82e minuut nog op 4-3, maar ook daarop gaf Joost binnen 5 minuten weer antwoord. Joost maakt in de 88e minuut zijn hattrick compleet.

Atletico loopt na 90 minuten verslagen het veld af en Hertha begint het feestje in de kleedkamer met de nieuwe gesponsorde boom box door de keepersschool van Danny (Keepersschooltalent Schijndel). Hertha heeft nogmaals aangetoond dat ze klaar zijn voor de rest van de competitie. De uitslagen in de 4e klasse D geven nog niet duidelijk weer wat de pikorde zal gaan worden, maar de volgende wedstrijden zullen we goed in de gaten houden.

Volgende week wordt er afgereisd naar Haarlem, daar zullen ze het opnemen tegen UNO. Een nieuwe tegenstander voor Hertha, maar er zal ongetwijfeld weer gestreden worden voor de drie punten.